15. 01. 2022 - 23:27
ZAVRŠENO SASLUŠANJE! NOVAKOVA SUDBINA U RUKAMA TROJICE SUDIJA:...
907
Shares
ZAVRŠENO SASLUŠANJE! NOVAKOVA SUDBINA U RUKAMA TROJICE SUDIJA: Poznato je u kom roku će biti objavljena konačna odluka!

ZAVRŠENO SASLUŠANJE! NOVAKOVA SUDBINA U RUKAMA TROJICE SUDIJA: Poznato je u kom roku će biti objavljena konačna odluka!

15. 01. 2022 - 23:27
0
Shares

Punih pet sati trajalo je saslušanje povodom zahtjeva Vlade Australije da se Novak Đoković deportuje iz ove zemlje.

Suđenje je počelo u 23.30 po našem vremenu, a završeno u 4.35.

Suđenjem je rukovodilo tročlano sudsko vijeće koje čine vrhovni sudija Džejms Alsop, sudija Entoni Besanko i sudija Dejvid O'Kalahan.

Riječ je prvo dobio advokatski tim Novaka Đokovića. Skoro dva sata je stavove branio advokat Nik Vud, koji je pokušao da pobije tri glavne tačke optužnice.

Jedna je da ministar Hok nije razmotrio opciju šta bi moglo da se desi u slučaju deportacije Novaka Đokovića, odnosno da bi takva odluka mogla da izazove nemire u Australiji. Druga je da je ostanak Novaka Đokovića rizik i opasnost po zdravlje, red i mir u Australiji, a treća da je Novak Đoković antivakser.

Potom je riječ uzeo državni tužilac Stiven Lojd, koji je obrazlagao optužnicu. Lojd tokom izlaganja nije iznio nijedan dokaz za svoje tvrdnje već se bazirao na "zdravom razumu" i natpisima u medijima po kojima je Novakov antivakserski stav poznat i opasan po Australiju.

Poslije pet sati sudijska trojka je proglasila kraj saslušanja. Sudija Alsop je poručio da će odluka biti donesena u nedjelju u večernjim satima po lokalnom vremenu, ili eventualno u jutarnjim satima u ponedjeljak. Melbourne je, podsjetimo, deset sati ispred Srbije.

Kurir sport

Učitaj još novosti