15. 01. 2022 - 17:19
PONOVO PREDVIĐA NOVAKOVU POBJEDU! Advokat je već jednom bio u...
907
Shares
PONOVO PREDVIĐA NOVAKOVU POBJEDU! Advokat je već jednom bio u pravu: Evo šta Đoković treba da URADI i braniće titulu u Melbourneu!

PONOVO PREDVIĐA NOVAKOVU POBJEDU! Advokat je već jednom bio u pravu: Evo šta Đoković treba da URADI i braniće titulu u Melbourneu!

15. 01. 2022 - 17:19
0
Shares

Suđenje najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću zakano je za subotu u 23. 15 po našem vremenu.

Nakon toga će konačno biti poznato da li će Novak po drugi put dobiti vizu i i braniti titulu u Melbourneu ili će eventualno biti deportovan.

Australijski advokat Džastin Kvil ubijeđen je da će Novak Đoković ponovo pobijediti na sudu.

Kvil je i prije prvog suđenja bio ubijeđen da će Đoković pobijediti i bio je u pravu.

Sada smatra da će Novak pobijediti i pred Federalnim sudom, a otkrio je i šta je potrebno da uradi kako bi se to dogodilo.

"Ja sam poprilično uvjeren da će Đoković dobiti privremenu zabranu deportacije. On samo treba da dokaže da postoji ozbiljan slučaj za suđenje. To je jezik koji u suštini znači da postoji sporan slučaj. Jednom kada to dokaže, on će lako preći preko druge prepreke, a to je činjenica da neće morati da se vrati ovamo. On ne može da osvoji Australian Open u martu. Tako da, ako uspije da dokaže da postoji sporan slučaj, on će lako preći drugu prepreku, što je takozvani balans pogodnosti. Dobiće privremenu zabranu deportacije za narednih nekoliko nedjelja, možda i mjesec dana. I naravno, to je sve što je važno u ovom trenutku - rekao je Kvil na australijskoj televiziji u jutarnjem programu"


Svi se nadamo da će Kvil i ovoga puta biti u pravu i da će Novak zaigrati na Australian Openu koji počinje u ponedjeljak.

Kurir sport

Učitaj još novosti