15. 01. 2022 - 16:44
Dembele ponovo odbio produženje ugovora, a Xavi mu prišao...
907
Shares
Dembele ponovo odbio produženje ugovora, a Xavi mu prišao nakon treninga i rekao samo jednu rečenicu

Dembele ponovo odbio produženje ugovora, a Xavi mu prišao nakon treninga i rekao samo jednu rečenicu

15. 01. 2022 - 16:44
0
Shares

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele ponovo je odbio mogućnost da produži ugovor s Barcelonom. 

Katalonski klub je u nekoliko navrata ponudio Dembeleu mogućnost da produži ugovor koji ističe na kraju ove sezone, ali je Francuz to odbio.

On bi morao pristati na smanjenje plate kako bi pomogao klubu u teškoj finansijskoj situaciji, ali on i njegov agent Moussa Sissoko su to odbili i čak su tražili godišnju platu od 40 miliona eura što je sve šokiralo.

U Barceloni su bili strpljivi prethodnih sedmica s Dembeleom i vjerovali su da će pregovori napredovati, ali se to nije desilo.

Iako je on obećao Xaviju da će ostati i produžiti saradnju na kraju se predomislio, te je i na sastanku prije nekoliko dana njegov agent jasno poručio da Dembele ne želi ostati u Barceloni.

Mediji u Španiji objavili su da su u Barceloni zbog toga izuzetno ljuti, a posebno se to odnosi na Xavija koji je imao veliko povjerenje u Dembelea.

Navodno, Xavi je nakon posljednjeg današnjeg treninga prišao Dembeleu i jasno mu rekao da više neće biti u sastavu, te da će do kraja sezone mečeve posmatrati s tribina ili će napustiti klub do kraja januarskog prelaznog roka ukoliko za njega dođe ponuda.

Xavi je jasno poručio Dembeleu da više nema strpljenja s njim i da će se situacija promijeniti samo ukoliko produži ugovor s Barcelonom.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti