15. 01. 2022 - 07:42
OBJAVLJENA PRVA NOVAKOVA FOTOGRAFIJA! Evo gdje su ga odveli...
907
Shares
OBJAVLJENA PRVA NOVAKOVA FOTOGRAFIJA! Evo gdje su ga odveli poslije suđenja! (FOTO)

AUSTRALIJA

OBJAVLJENA PRVA NOVAKOVA FOTOGRAFIJA! Evo gdje su ga odveli poslije suđenja! (FOTO)

15. 01. 2022 - 07:42
0
Shares

Nakon saslušanja pred sudijom O'Kalahanom, najbolji teniser svijeta je primoran da se vrati u azilantski smešaj "Park", gdje će biti pritvoren do večerašnjeg ročišta pred Saveznim sudom u 23:30, kada će biti donijeta konačna odluka o njegvom statusu u Australiji, prenose tamošnji mediji.

Pojavila se i fotografija vidno utučenog Novaka. Srpski teniser snimljen je u vozilu na samom ulazu u hotel, a prema izrazu njegovog lica, bio je vidno utučen.

Ispred azilantskog hotela u tom momentu protestovala je grupa demonstranata koji se zalažu za prava migranata, i pozivaju na njihovo oslobađanje iz ovog pritvora.

Prema odluci sudije O'Kalahana, Đoković neće biti deportovan za sada. Nakon proceduralnog saslušanja održanog sinoć, kao i prethodnog razgovora sa imigracionim vlastima, odlučeno je da Novak do večerašnjeg suđenja pred Saveznim sudom u 23:30 bude u pritvoru.

Sudija je odbio zahtjev Novakovih advokata da bude zadržan u prostorijama njihove kancelarije i u tom, daleko prijatnijem ambijentu dočeka konačnu odluku o statusu u Australiji. Međutim, taj zahtev je odbijen.

Cijeli svijet je sa nestrpljenjem čekao saslušanje Novaka Đokovića. Međutim, sve je bilo završeno za samo nekoliko minuta. Radilo samo o pripremnom ročištu na kojem je donijeta odluka da se glavno saslušanje održi dan kasnije. Sudija Dejvid O'Kalahan zakazao je zvanično saslušanje za nedjelju u 09.30 po lokalnom, odnosno u subotu u 23.30 po našem vremenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Takođe, Novakova odbrana, advokat Pol Holdenson, tražio je od Federalnog sudije da konačnu odluku donese trojno vijeće sudija. Tako bi se obezbijedila potpuna neutralnost i nepristrasnost prilikom donošenja konačne odluke, takođe ministar Aleks Hok ne bi imao način da se žali ni na jednu donijetu odluku.

Ali, protiv toga je bio, očekivano, državni advokat. Federalni sudija O'Kalahan će danas donijeti odluku o tom pitanju. Holdenson je takođe izjavio da njegov klijent Novak Đoković nije imao nikav problem da njegova izjava pod zakletvom danas bude objavljena u javnosti.

Takođe, prije suđenja, Đoković je razgovarao sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati javnosti.

Učitaj još novosti