14. 01. 2022 - 13:11
POLICIJA ČUVA ĐOKOVIĆA - EVO ŠTA JE REČENO DANAS NA SUDU: Ima...
907
Shares
POLICIJA ČUVA ĐOKOVIĆA - EVO ŠTA JE REČENO DANAS NA SUDU: Ima li ikakve šanse za Srbina?

POLICIJA ČUVA ĐOKOVIĆA - EVO ŠTA JE REČENO DANAS NA SUDU: Ima li ikakve šanse za Srbina?

14. 01. 2022 - 13:11
0
Shares

Sve što treba da znate o današnjim razgovorima pred sudom

Epilog saslušanja: Đoković neće biti u pritvoru, a večeras u 22 po srednjoevropskom vremenu će se pojaviti pred imigracionim vlastima. Deportacija je odložena, do nje neće doći dok sud ne donese konačnu odluku. Novak neće biti u pritvoru u međuvremenu, ali će dva policajca biti uz njega.

Argumenti Đokovićevih advokata jesu da su razlozi ministra Aleksa Hoka u "potpunoj suprotnosti" sa onima koje je kao argument za oduzimanje vize naveo oficir Granične službe. Na granici je argument bio da Đoković može da zarazi druge ljude jer nije vakcinisan i da mu je zato oduzeta viza.

Razloge koje je izneo Ministar kao argumente za oduzimanje vize su potpuno drugačiji.

Ministar je rekao da bi Novak kao navodno antivakser ima uticaja na javnost u Australiji.

Zastupnik australijske vlade je prihvatio da Novak Đoković ne bude pritvoren večeras, ali traže da u subotu ujutru ode u imigracione kancelarije gdje će imati pristup advokatima.

Sudija Entoni Keli kao da želi da prebaci nadležnost na Savezni sud, rekavši da je kovid imao veliki uticaj na živote ljudi u Australiji i svijetu, kao i da je odluka o vakcinaciji pitanje politike. To bi moglo da nagovesti da je Savezni sud možda bolje mesto da se sasluša ovaj slučaj.

On je, međutim, preliminarne razgovore počeo rekavši da je pravda zadovoljena već u ponedeljak, odlukom Saveznog i porodičnog suda u ponedeljak, ali da je jasno da je ministar Aleks Hok imao diskreciono pravo da poništi odluku.

Advokati insistiraju na što bržem procesu jer bi Đoković mogao da igra uskoro, tako da je "svaki minut važan".

Problem je naravno Australijan open koji počinje u ponedjeljak, već 17. januara.

- Svaki minut nam je izuzetno dragocen, turnir počinje u ponedjeljak - rekao je Novakov advokat Nikolas Vud.

Novakovi advokati su podnijeli žalbu i prije nego što je donijeta odluka o oduzimanju vize, što je razlog da su se svi našli pred sudom samo tri sata poslije odluke ministra.

Učitaj još novosti