13. 01. 2022 - 16:38
NIJE VIŠE MOGAO DA ŠUTI: ŠTA BI BILO DA SU FEDERERU ZABRANILI...
907
Shares
NIJE VIŠE MOGAO DA ŠUTI: ŠTA BI BILO DA SU FEDERERU ZABRANILI DA IGRA? Srbin ZAPUŠIO USTA Švicarcima - čemu HAJKA na Novaka i Srbiju?!

NIJE VIŠE MOGAO DA ŠUTI: ŠTA BI BILO DA SU FEDERERU ZABRANILI DA IGRA? Srbin ZAPUŠIO USTA Švicarcima - čemu HAJKA na Novaka i Srbiju?!

13. 01. 2022 - 16:38
0
Shares

Kako bi Švajcarska reagovala da su se, na primjer, australijske vlasti prema Rodžeru Federeru ponele kao što su to učinile prema Novaku Ðokoviću, upitao je ambasador Srbije u Švicarskoj Goran Bradić.

Bradić je, u intervjuu švicarskom dnevniku „20 Minuten“, rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji nekorektan.

- Možda je Ðoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis - podvukao je Bradić.

Ukazao je da su pojedini australijski političari podgrijali atmosferu i nepotrebno izazvali cijelu aferu.

- Kako bi Švicarska reagovala da je, na primjer, Federer tako tretiran u Australiji ili nekoj drugoj zemlji - upitao je Bradić, navodeći da je iznenađen i obimom, ali i generalnim, pretežno negativnim načinom izvještavanja švicarskih medija.

Bradić je rekao da se dipomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije svakodnevno javljaju građani koji se žale na tako ophođenje švicarskih medija prema Ðokoviću.

- Ni Ðoković, ni Srbi koji žive u Švicarskoj ne zaslužuju takav tretman - konstatovao je ambasador.

Bradić je ukazao da je Ðoković idol, heroj, ne samo u Srbiji, nego i cijelom regionu.

Činjenica je, ističe, da je Ðoković pozvan da nastupi na turniru u Australiji, izdata mu je viza, koja se dobija na osnovu priloženih dokumenata koji se provjeravaju, i koja se ne izdaje olako, a Novaku su dvije nezavisne grupe medicinskih eksperata odobrile izuzeće.

- Ðoković nije, dakle, ilegalno ušao u Australiju, na nekom brodu ili splavu..., a saslušavan je satima na aerodromu, a potom odveden u hotel sa više nego upitnim uslovima smještaja, i to nije u redu - naglasio je Bradić.

Na pitanje šta očekuje dalje u vezi Ðokovića, Bradić je kazao da je sud nepristrasno i nezavisno donio presudu u korist srpskog tenisera, ali da je ishod i dalje otvoren, jer je moguće da resorni australijski ministar iskoristi svoja ovlaštenja koja bi spriječila naboljeg tenisera da nastupi na Australijan openu.

Bradić je izrazio nadu da će Ðoković igrati i pobijediti u Melburnu.

Učitaj još novosti