12. 01. 2022 - 17:47
NEVIĐENI SKANDAL NA KUPU NACIJA Sudija dvaput svirao kraj...
907
Shares
NEVIĐENI SKANDAL NA KUPU NACIJA Sudija dvaput svirao kraj prije isteka 90. minuta, ali to nije sve - odlučeno da se meč nastavi, a onda...

AFRIČKI KUP NACIJA

NEVIĐENI SKANDAL NA KUPU NACIJA Sudija dvaput svirao kraj prije isteka 90. minuta, ali to nije sve - odlučeno da se meč nastavi, a onda...

12. 01. 2022 - 17:47
0
Shares

Na današnjoj utakmici Afričkog kupa nacija između Malija i Tunisa (1:0) napravljen je presedan jer je sudija odsvirao kraj prije isteka vremena.

Sudija iz Zambije Janny Sikazwe u centru je pozornosti. On je u 89. minuti svirao kraj meča Mali - Tunis pri rezultatu 1:0, što je naravno naišlo na žestoke proteste od strane nogometaša i stručnog štaba Tunisa.

Sikazwe je prvo svirao kraj u 85. minuti. Ipak, nakon konsultacije sa VAR-om shvatio je da mu je sat na ruci brzao pet minuta, zbog čega je poništio odluku, pa se meč nastavio, no u 89. minuti Sikazwe opet svira kraj i šalje igrače u svlačionicu.

I dok je selektor Malija Mohamed Magassoube držao izlaganje pred novinarima na press konferenciji, službenici CAF-a su upali u prostoriju i kazali da se utakmica nastavlja kako bi se završile posljednje tri minute, što je šokiralo selektora, piše Sportsport.

Igrači Malija izašli su na teren kako bi odradili ostatak vremena, no Tunižani su to odbijali pozivajući se na pravilo da se meč mora ponoviti ako se ne odradi do kraja.

Prema četvrtom sudiji, meč će biti registrovan rezultatom 1:0 za Mali, a u slučaju da se dogodi da se meč ipak nastavi i odigraju se preostale tri minute, sudit će ih neko drugi, nikako Sikazwe koji je danas očigledno sebi presudio kada je u pitanju delegiranje za internacionalne mečeve.

 

Učitaj još novosti