09. 01. 2022 - 10:44
BOGATI KLUB NUDI OGROMAN NOVAC: Inter ne želi prodati Edina...
907
Shares
BOGATI KLUB NUDI OGROMAN NOVAC: Inter ne želi prodati Edina Džeku Newcastleu zbog samo jednog razloga koji je sasvim razumljiv

PRAVA ODLUKA?

BOGATI KLUB NUDI OGROMAN NOVAC: Inter ne želi prodati Edina Džeku Newcastleu zbog samo jednog razloga koji je sasvim razumljiv

09. 01. 2022 - 10:44
0
Shares

Newcastle United se ovih dana obratio Interu u vezi interesovanja za usluge Edina Džeke, a uslijedio je brz odgovor iz Milana.

screenshot-61

Dovođenjem defanzivca Kierana Trippiera u svoje redove iz Atletico Madrida počela je januarska ofanziva ‘Svraka’ u pogledu transfera.

Na listi saudijskog princa našlo se dosta zvučnih imena, a prioritet je dovođenje iskusnih nogometaša u klub. Bogati vlasnik je ‘odriješio kesu’ za dobra i provjerena pojačanja, a sve u želji da spasi klub od ispadanja iz Premiershipa.

Pozicija za koju se ‘Svrake’ trenutno najviše zanimaju jeste napadač. Između ostalog i zbog toga što se glavni napadač kluba Callum Wilson povrijedio, te je potrebna njegova zamjena.

Jedna od glavnih i prioritetnih opcija jeste bio bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko. Nije se dugo čekalo na Interov odgovor, a bio je negativan.

Navodno, Inter ni u kakvom slučaju ne želi da izgubi prvog strijelca kluba dok se nalazi u izglednoj situaciji za osvajanje Serie A. ‘Nerazzurri’ se nalaze na liderskoj poziciji lige sa 46 bodova na svom kontu.

Takav odgovor iz Intera je i sasvim logičan jer milanski klub brani titulu prvaka Italije, a puštanje Džeke u ovakvoj situaciji bi bio zaista loš potez.

Pored ‘Dijamanta’, klub sa St James’ Parka se interesovao još za Dušana Vlahovića, Gabriela Barbosu, Aumabeyanga, Origija i Anthonyja Martiala.

Kako god bilo, jasno je da će ‘Svrake’ do kraja prijelaznog roka riješiti to pitanje, a po nekim izvorima, trener kluba Howe bi čak mogao tražiti dva napadača.

Newcastle se trenutno nalazi na 19. poziciji Premiershipa, a imaju samo bod više od posljednjeg Norwicha.

Učitaj još novosti