08. 01. 2022 - 21:47
Ovako izgleda i Novakova soba u Melburnu: Uslovi užasni, bube...
907
Shares
Ovako izgleda i Novakova soba u Melburnu: Uslovi užasni, bube i depresivan izgled, a OBEZBJEĐENJE NE MRDA (FOTO)

AUSTRALIJA

Ovako izgleda i Novakova soba u Melburnu: Uslovi užasni, bube i depresivan izgled, a OBEZBJEĐENJE NE MRDA (FOTO)

08. 01. 2022 - 21:47
0
Shares

Već treći dan najbolji teniser svijeta Novak Đoković boravi u migrantskom hotelu u Melburnu, u koji je smješten pošto mu nije prihvaćena viza od strane australijskih vlasti.

U njemu Đoković čeka odluku suda Viktorije na žalbu koju je podneo, tu je dočekao Božić u prilično lošim uslovima i prema riječima njegove majke Dijane, najprije nije mogao ni da spava.

Fotografije i snimke sobe iz hotela objavila je teniserka Renata Voračova koja je u isti smještena takođe zbog oštrih kovid protokola Australijanaca mada je najprije neometano ušla u državu i čak odigrala jedan meč.

61d943eb-efd4-4cdf-b82c-09440a0a0a64-fifrgyhwuaeuup8-previeworg

Foto:Twitter

Kako su sve sobe migrantskog hotela iste, ne samo one u kojima su teniseri, veći i svi drugi koji su ilegalno želeli da se domognu Australije, ovo su uslovi koje u Melburnu ima i Nole.

Roditelji najboljeg igrača svijeta su već pričali kako je smještaj veoma loš i prljav, kako ima puno buba, da je loša hrana i da to nisu nikako dobri uslovi koje je dobio Đoković i zbog čega je tražio da bude premješten u iznajmljen stan gdje su u izolaciji članovi njegovog tima.

Uz fotografije, Voračova je i opisala kako izgleda hotel, odnosno "bolji hostel" kako ga je ona nazvala:

- Čak i ne znam da je ovo "hotel". Doveli su me u sobu rano ujutru, u sobi sam i ne daju mi da idem bilo gdje. Uslovi su jednostavni, ali ovo je kategorija boljeg hostela. Nije tragedija, nije ni hit-parada. Provjerili su kakvo mi je zdravlje, donijeli su mi hranu. Imam pratnju u hodniku. Čuvari su pristojni. Nije baš da viču na mene kada proturim glavu kroz vrata, pokušavaju da mi se nađu i da mi pomognu. Ali, na primjer, prozor je čvrsto zatvoren i ne mogu da ga otvorim više od pet centimetara. A obezbjeđenje je svuda, čak i ispod prozora, što me je nasmejalo. Kao da planiram da skočim i da bježim, rekla je ona.

61d943de-e6f4-4289-8d9b-09440a0a0a64-tlek9kpturbxy84zgu5nzqwnmqzy2njmjg5ndazzjfjodfjn2ziotjizi5qcgerkwlnauqagaewbq-previeworgFoto:ITV/Screenshot

Novak je najprije po dolasku iz Dubaija oko osam sati proveo na aerodromu u Melburnu, drama je počela nakon slijetanja, a završilo se odlukom o deportovanju najboljeg tenisera svijeta.

Australijan open je Novaku dao medicinsko izuzeće koje mu je, barem se tako mislilo, omogućavalo ulazak u zemlju bez strogih protokola koje ima Australija. Međutim, vlasti Viktorije istu nisu uvažili zbog papiroloških problema, jer se podaci članova Novakovog tima i podaci sa izuzeća nisu podudarali - javljaju tamošnji mediji.

Odlučeno je da Đoković bude deportovan, nakon čega je prebačen u migrantski hotel gdje je još uvijek. Advokatski tim najboljeg igrača svijeta je podnio žalbu sudu Viktorije, a odgovor na istu znar ćemo u ponedeljak kada će se čitava stvar razriješiti.

Sport.ba/Blic.rs

Učitaj još novosti