06. 01. 2022 - 22:47
Da Novak nije uradio OVO, već bi nevakcinisan trenirao u...
907
Shares
Da Novak nije uradio OVO, već bi nevakcinisan trenirao u Australiji: Jedna fotografija je pokrenula političku lavinu koja je dovela do SRAMNOG PRITVORA

BLIC TVRDI

Da Novak nije uradio OVO, već bi nevakcinisan trenirao u Australiji: Jedna fotografija je pokrenula političku lavinu koja je dovela do SRAMNOG PRITVORA

06. 01. 2022 - 22:47
0
Shares

Nekoliko tenisera, spekuliše se i do 20, ušlo je u Australiju nevakcinisano i na osnovu medicinskog izuzeća, a da im niko ništa nije rekao.

Ali, svi su ušli tiho, a samo je Novak javno, fotografijom na Instagram profilu koji prate milioni ljudi, najavio svoj dolazak u Melburn, što je izazvalo političku buru u Australiji koja je rezultovala političkom odlukom o deportaciji da bi se očuvali politički rejtinzi uoči predstojećih izbora.

Sve je počelo još na španskom tlu. Problem nastaje kada Novak javno objavljuje svoju fotografiju sa aerodroma u Španiji, uz vijest da je dobio medicinsko izuzeće i da se raduje nastupu na Australijan openu.

Inače, sama ta objava potvrđuje da Novak nije imao zadnje namjere i da je samo iskoristio postojeće legalne opcije da uđe u Australiju. To, nažalost, očigledno nije bilo dovoljno vlastima Australije koje su Đokovića iskoristile kao "žrtveno jagnje" u međusobnim predizbornim igrama, na opšte zgražavanje većine sportske i svjetske javnosti.

Dok je Novak bio u vazduhu, u avionu na redovnoj liniji iz Dubaija, u australijskim medijima počinje haranga povodom činjenice da je nevakcinisanom Novaku dozvoljen ulazak u Australiju, dok tamošnje stanovništvo već dvije godine živi pod veoma strogim antikovid merama, iako je u velikom procentu vakcinisano.

Hajka je eskalirala poput požara, i za samo nekoliko sati već je pola svjetskih medija prenosilo rezignirane tekstove i poruke iz Australije, u kojima su prednjačili - političari, a onda i mediji.

Najuticajniji političari na vlasti, među kojima i australijski premijer Skot Morison, u strahu za vlastite političke rejtinge vuku poteze da bi se oprali u javnosti, što rezultuje sramnom odlukom o deportaciji, iako su mnogi nevakcinisani teniseri sa istom papirologijom bez ikakve gužve uveliko ušli u Australiju i već se "šepure" na treninzima na plavoj podlozi u Melburnu, piše Kurir.

Kada su ustanovili da je njihova odluka pokrenula daleko veću lavinu od one kontrolisane, predizborne, koju su očekivali, vlasti su odlučile da naknadno pokrenu i proces provjere viza teniserima koji su već ušli u Australiju i treniraju u njoj za Australijan open.

Svjetski broj 1 i najbolji individualni sportista planete u međuvremenu je od zemlje čiji je turnir proslavio dobio ponižavajući tretman. Nakon osam sati maltretiranja na aerodromu, sproveden je u ozloglašeni pritvorni hotel za tražioce azila.

"Besplatno mučenje, uđite. 30 ljudi je mučeno danima, to nije zločin. Svi su imali manje od 35 godina", piše na fasadi hotela u kojem je i Novak Đoković.

Isključen mu je telefon, lične stvari i novčanik su mu oduzeti, a ispred vrata sobe u kojoj se nalazi dežuraju dva policajca kako bi se pobrinuli da Đoković ne napusti sobu.

Đoković, koji je etiketiran maltene kao opasno lice koje može da prenese korona virus, paradoksalno je smješten u zgradu poznatu kao korona žarište.

U pomenutom hotelu su godinu dana živjeli uhapšeni sa ostrva Manus i Naur, od kojih se njih 32 i dalje nalazi na tom mjestu. Kortćen je i kao hotel karantin 2020. godine - prošlog oktobra imali su veliki broj slučajeva korona virusa, gdje je 22 od 46 gostiju bilo inficirano. Tokom drugog talasa u Melburnu najveći broj zaraženih bio je upravo iz tog hotela.

Učitaj još novosti