06. 01. 2022 - 16:14
Oglasila se djevojka Mateje Periša, zadnju poruku joj poslao u...
907
Shares
Oglasila se djevojka Mateje Periša, zadnju poruku joj poslao u 21:30:

SPLIT

Oglasila se djevojka Mateje Periša, zadnju poruku joj poslao u 21:30: "Nekako imam osjećaj da..."

06. 01. 2022 - 16:14
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sanja iz Splita, djevojka Mateje Periša (27), koji je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine nestao u Beogradu, pošto je istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali, u kom se provodio sa prijateljima iz Splita, u ekskluzivnoj ispoijvesti za Kurir ispričala je svoja saznanja o nestanku, kao i o tome šta je prethodilo Matejinom odlasku za Beograd.

Evo šta je pronađeno u apartmanu prijatelja nestalog Mateja Periša

- Ne znam šta da vam kažem, s obzirom na to da gledam one snimke na kojima trči, ono jeste on, a kao da nije. Prvo, momak u crnim patikama nije on, u bijelim patikama jeste. U vodi nije on, to da znate, zna se da je snimak star. Znam da Matej ranije nije pravio takve incidente, niti ludosti, znam sa kim sam u vezi - započela je Sanja ispovijest za Kurir, insistirajući na tome da je ne fotografišu.

Ona je naglasila da je bila upućena u to da će Matej ići za Beograd na doček Nove godine, kao i da je znala sa kim će ići.

- Ja sam prije dvije godine bila tamo, bila sam i tamo u Beton hali, poznat mi je taj teren. On je bio baš ushićen što ide tamo, pola godine je planirao da ide za Beograd za Novu godinu. Prvo su njih trojica planirala, poslije su im se priključila još trojica drugova, pa još jedan, tako da je na kraju ispalo njih sedmoro.

Inače, ova dvojica su mu prijatelji iz osnovne škole. Organizovali su i doček u nekom hotelu, za subotu Skadarliju, zajedno smo tražili apartman tamo - kaže devojka i dodaje da ona nije htela da ide sa njim, "jer je to muško društvo i da nema smisla da ona ide".

- Nikakvi problemi među nama nisu bili - dodala je.

Sanja kaže da se sa Matejem posljednji put čula 30. decembra, kada joj je on poslao video oko 21.30 sati.

- Meni se bio ugasio mobilni, a bila sam na poslu. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla sam da spavam. Probudila sam se u sedam ujutru i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvijek radi. Vidim nema ništa. Poslala sam mu poruku tada: "Jel sve ok?", odgovora nema.

Prema njenim riječima, Matej je prije četiri mjeseca doživio tešku traumu, jer mu je prijatelj poginuo pred očima. - Nakon toga nije išao kod psihloga, bio je sasvim normalan. Nije pio ni lekove, apsolutno ništa. Kada se to desilo on je mene pita: "Jel misliš da će ovo ostaviti neke posledice na mene?", ja sam rekla da ćemo vidjeti, da ćemo pratiti i da ćemo otići po stručnu pomoć ako bude trebalo. Međutim, stvarno nije bilo potrebe za tim- kaže ona.

Poslije sam mu oko dva popodne opet poslala poruku, opet ništa. Razmišljam da ne može da spava toliko dugo, nema šanse. Onda sam se kasnije popodne čula s njegovim prijateljima, koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju ni oni šta se desilo. Oni su bili van sebe - priča nam Sanja, naglašavajući da je pogađaju priče o tome da je Matej sa društvom konzumirao dro*u.

- Oni uopšte nisu bili u tom fazonu! A i da jesu, pa ko bi prenio dro*u preko granice?! A, tamo oni apsolutno nikoga ne znaju, gdje bi to nabavili, tako da nema mi to smisla. Još tek su bili došli, prvi dan, nema šanse. On se meni javio u 14.30 kada su prešli granicu, pa u 18 sati kada su ušli u apartman, pa u 21.30 sa večere. Oni su svi normalni. Na tom videu, što mi je poslao, su se vidjele tri flaše vina, ali njih je sedmorica. Vidjelo se da su neki pili crno vino, neki bijelo, atmosfera je bila vesela. Sjedili su, čekali su večeru, ništa posebno - opisuje Sanja šta se vidi na snimku koji joj je Matej poslao iz Beograda.

Ona dodaje da su svi izbezumljeni, da on nije konzumirao dro*u. - Glupo će možda zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće, on to nije sam uzeo - kaže Sanja.

Na pitanje da li gaju nadu i kakav ishod očekuje, Sanja optimistično kaže: "Ima nade još, uvijek ima nade. Nekako imam osjećaj da će on od nekud iskočiti".

O incidentu u klubu

Konobar je htio da im naplati veliku svotu i tada je došlo obezbjeđenje Nakon što se za hrvatske medije oglasio jedan Matejev prijatelj, koji je naveo da je kobne noći u beogradskom klubu došlo do incidenta o kom niko ne govori, i Sanja kaže da je čula za to od prijatelja.

- U klubu je navodno bio neki incident, koji je trajao tri minuta. Tu su bili neki momci iz Zadra, ne znam im ni imena, ni ništa o njima, i oni su se "naguravali" i onda je ubrzo poslije toga njima poslata flaša pića za sto, tako da se tu smirilo. Tako da ne znam šta se moglo desiti poslije toga. Samo sam čula priču da je konobar ili konobarica, da su im veliku svotu novca htjeli naplatiti i da je tu ispao incident i da je došlo obezbeđenje. E sad, da li taj klub želi to da zataška ne zna, ali to je pouzdana informacija. To je sve bilo prije nego što je izašao iz kluba - objasnila je ona.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti