26. 12. 2021 - 23:44
Tuhel očajan i ljut zbog trenutne situacije: Jedino mi igramo...
907
Shares
Tuhel očajan i ljut zbog trenutne situacije: Jedino mi igramo tokom cijele zime

PREMIERSHIP

Tuhel očajan i ljut zbog trenutne situacije: Jedino mi igramo tokom cijele zime

26. 12. 2021 - 23:44
0
Shares

Trener Čelzija Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) javno je rekao kako je jako nezadovoljan zbog situacije koju je prozrokovao koronavirus u Premijeršipu u kojem su mnoge ekipe, kao i Čelzi, natjerane da igraju utakmice.

Čelzi je večeras savladao u gostima Aston Vilu s 1:3, a Tuhel nije mogao računati na nekoliko bitnih igrača.

- Jako smo zabrinuti zbog povrijeđenih igrača. Hadson Odoi (Callum Hudson-Odoi) je morao igrati cijelu utakmicu, iako to nije bilo planirano, zato što su se u međuvremenu povrijedili Silva i Kante. Kovačić mora igrati nakon korone iako nema nijedan trening. Lukaku je bio sjajan, ali on još nije spreman za ovakve utakmice. Samo gledamo kako da popunimo rupe zato što smo primorani igrati. Te odluke donose ljudi u odijelima, za zelenim stolovima u kancelarijama, a nas niko ne pita, ljut je bio Tuhel, prenosi SK. 

Potom je govorio o vraćanju pravila s pet na tri izmjene.

- Pet zamjena je uvedeno zbog koronavirusa. U međuvremenu je vraćeno na tri. Ali mi se sad nalazimo usred pandemije. Neke ekipe odgađaju utakmice, a neki ih moraju igrati. Tri izmjene su nedovoljne. Jedino mi igramo tokom cijele zime. Raspored je nevjerovatan. Na koji način mislimo zaštititi igrače? Sve pada na njihova leđa. Frustrirajuće je, poručio je Tuhel.

Učitaj još novosti