26. 12. 2021 - 23:55
APSOLUTNO NEOČEKIVANO Insigne pred odlaskom iz Napulja nakon...
907
Shares
APSOLUTNO NEOČEKIVANO Insigne pred odlaskom iz Napulja nakon što je stigla potpuno BEZOBRAZNA ponuda

DA LI ZAISTA SELI U MLS?!

APSOLUTNO NEOČEKIVANO Insigne pred odlaskom iz Napulja nakon što je stigla potpuno BEZOBRAZNA ponuda

26. 12. 2021 - 23:55
0
Shares

Jedan od najboljih nogometaša Napolija Lorenzo Insigne još uvijek nije produžio ugovor s klubom i veoma lagano bi već u narednih šest mjeseci mogao napustiti Napulj, a njega u svoje redove želi dovesti ekipa Toronta koja igra u MLS ligi.

Insigne je trenutno u posljednjoj godini ugovora i velike su šanse da neće postići dogovor s čelnicima Napolija u vezi s novim ugovorom, a iako on traži pet miliona eura godišnju platu, koliko i sada zarađuje, iz kluba mu nude tri i po miliona eura.

Mediji u Italiji pišu da upravo tu situaciju želi iskoristiti Toronto i da su spremni ponuditi "duplu platu" Insigneu, shodno onome što mu Napoli daje, a oni su otvoreni da mu plate sedam miliona eura godišnje ukoliko se odluči nastaviti karijeru u MLS ligi.

Jasno, i Insigne je svjestan da će ovaj novac teško dobiti u bilo kojem drugom klubu, pa čak i nekim engleskim koji ga žele dovesti u svoje redove, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će otići iz Evrope i karijeru nastaviti u MLS-u.

Napoli je odlično otvorio ovu sezonu, no iz kola u kolo sve više gube zaostatak za Interom i trenutno su sedam bodova iz ovog tima na tabeli.

U ovoj sezoni Insigne je odigrao ukupno 18 mečeva za Napoli, a postigao je pet pogodaka i upisao šest asistencija. Ukupno je za Napoli odigrao 415 utakmica, a postigao je 114 pogodaka i upisao 95 asistencija.

Učitaj još novosti