23. 12. 2021 - 21:42
Turci objavili tri najbolja "dream teama" iz regije, samo dva...
907
Shares
Turci objavili tri najbolja

Turci objavili tri najbolja "dream teama" iz regije, samo dva od 33 igrača iz bh. lige

23. 12. 2021 - 21:42
0
Shares

Statistička platforma Comparisonator sa sjedištem u Turskoj objavila je tri najbolje nogometne postave iz naše regije, a mjesto među 33 igrača pronašla su i dva igrača iz Premijer lige BiH.


Oni su napravili tri ekipe, odnosno tri najbolja sastava, a oni su koristili igrače koji igraju u ligama bivše države Jugoslavije. Sve se odnosi na nastupe u ovoj sezoni.

Najviše igrača prvoj u postavi ima Partizan, čak četiri. Crvena zvezda ima dvojicu, baš kao Osijek i Rijeka. Zanimljivo je da Dinamo kao jesenji prvak i generalno gledano najbolji klub na našim prostorima nema nijednog igrača.


Comparisonator, pomenuta statistička platform, služi se različitim statističkim algoritmima koji formiraju ukupne ocjene igrača prema kojima su i odabrane ove ekipe.

Ako u prvoj postavi nema nijednog igrača, Dinamo ima čak četiri nogometaša u drugoj najboljoj ekipi. Tu se nalaze Dominik Livaković, Dino Perić, Luka Ivanušec i Josip Mišić. Desnu stranu drži bivši Dinamov igrač, a sada član Rijeke Ivan Tomečak, a u napadu je Marko Livaja. Tu su još Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Bibras Natcho, Mirko Ivanić i El Fardou Ben.


U "bronzanoj ekipi" nalaze se i dva igrača iz Premijer lige BiH, a to su igrači Zrinjskog Slobodan Jakovljević i Almir Bekić.


Zrinjski je, podsjećamo, dominantno osvojio jesenju titulu prvaka Premijer lige BiH sa 48 osvojenih bodova te su tako oborili rekord po broju bodova u jesenjem dijelu sezone. Prvu polusezonu završili su pobjedom protiv Leotara, što im je bila deveta uzastopna pobjeda u domaćem prvenstvu.

Učitaj još novosti