23. 12. 2021 - 16:12
Englezi šokirani kada su vidjeli kako danas izgleda Mateja Kežman
907
Shares
Englezi šokirani kada su vidjeli kako danas izgleda Mateja Kežman

Englezi šokirani kada su vidjeli kako danas izgleda Mateja Kežman

23. 12. 2021 - 16:12
0
Shares

Mateja Kežman je prije skoro deset godina odlučio da završi svoju karijeru iako je imao tada tek 32 godine.

Kežman sigurno može biti ponosan na svoju karijeru jer je igrao u zaista velikim klubovima širom Evrope, a posljednji angažman imao je u Kini gdje je početkom 2012. godine odlučio da završi karijeru.

Ovaj 42-godišnjak posvetio se nakon toga menadžerskom poslu i danas ima svoju agenciju koja zastupa nekoliko poznatih fudbalera, a između ostalih zastupa i Sergeja Milinković-Savića.

Kežman nije toliko aktivan na društvenim mrežama, ali je prije nekoliko mjeseci sve šokirao kada su se pojavile njegove fotografije koje su pokazale koliko nekadašnji napadač izgleda neprepoznatljivo.

On je odlučio pustiti bradu koja izgleda dosta neuredno, a o njegovom izgledu ovih dana piše se i u engleskim medijima.


Englezi pamte Kežmana iz vremena dok je nosio dres Chesleaja, te je bio jedno od prvih pojačanja engleskog kluba kada je Roman Abramovič postao vlasnik. Za Chelsea je igrao samo jednu sezonu i nakon toga je otišao u Atletico Madrid.

Mediji u Engleskoj su iznenađeni kako danas izgleda bivši napadač Plavaca, a mnogi ga nisu ni prepoznali sa dugom i sijedom bradom.


Kežman je inače ponikao u Zemunu, a nakon sjajnih igara u Partizanu na ljeto 2000. godine za čak 14 miliona eura je prešao u PSV.

Iz PSV-a je otišao u Chelsea, a u svojoj karijeri ovaj napadač je igrao još za Atletico, Fenerbahče, PSG, Zenit, BATE Borisov i South Chinu.

Kežman je igrao i za reprezentaciju Srbije za koju je upisao ukupno 49 nastupa, te je uspio postići 17 golova.

Učitaj još novosti