22. 12. 2021 - 19:31
Pogledajte kako su nastali nacionalistički grafiti na stadionu...
907
Shares
Pogledajte kako su nastali nacionalistički grafiti na stadionu u Prijedoru (VIDEO)

Pogledajte kako su nastali nacionalistički grafiti na stadionu u Prijedoru (VIDEO)

22. 12. 2021 - 19:31
0
Shares

Na Gradskom stadionu u Prijedoru, gdje svoje domaće utakmice igra premijerligaš Rudar, osvanuli su nacionalistički grafiti, a naša redakcija došla je u posjed videa na kojem se vide trenuci kada su nastale ove morbidne poruke.

Naime, na snimku se vidi jedna osoba kako dovršava crtanje drugog grafita na kojem je bilo ispisano ime ratnog zločinca Ratka Mladića te se potom udaljava od Gradskog stadiona.
"Mlad balija trči poljem, ja ga stižem pa ga koljem", stoji na drugom zidu koji se nalazi na samom ulazu na stadion, a koji je bio prvo nacrtan.

Oba grafita su nacrtana sinoć, a u Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su nam da su jutros zaprimili dojavu o ovom grafitu.
"Policajci su odmah izišli na teren. Ovaj događaj je okarakterisan kao krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Policija poduzima sve napore da se utvrdi ko je počinilac ovog krivičnog djela", kazali su nam iz PU Prijedor.

Povodom ovog nacionalističkog grafita danas poslijepodne oglasili su se i najvatreniji navijači Rudara - Alcohol Boysi.

Navijači Rudara se oglasili o nacionalističkom grafitu na stadionu u Prijedoru

"Navijačka grupa Alkohol Boys Prijedor 1995 najoštrije osuđuje i ograđuje se od šovinističkih natpisa na gradskom stadionu u Prijedoru. To nije slika ni grupe ni kluba kojeg predstavljamo", poručili su navijači Rudara.

U svom saopštenju istakli su kako su ovakvi grafiti naručeni od onih koji žele ocrniti njihovu grupu.

"Naš stadion je utočište gdje su nastupali ili nastupaju igrači različitih nacionalnosti, a na njemu nema mjesta ovakvim šovinističkim natpisima pojedinaca koji žele ocrniti grupu koja je znala urediti isti stadion za dobrobit svih naših građana. Uz vaše poštovanje ABPD1995", stoji u saopštenju navijačke grupe.

Video pogledajte OVDJE

Klix

Učitaj još novosti