22. 12. 2021 - 19:14
CITYJEVA ZVIJEZDA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Sjajni bek optužen za...
907
Shares
CITYJEVA ZVIJEZDA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Sjajni bek optužen za još jedno napastvovanje

MENDY U CENTRU PAŽNJE

CITYJEVA ZVIJEZDA U SVE VEĆIM PROBLEMIMA Sjajni bek optužen za još jedno napastvovanje

22. 12. 2021 - 19:14
0
Shares

Igrač Mančester sitija Bendžamin Mendi (Benjamin Mendy) optužen je za još jedno napastvovanje, javlja agencija France Presse.

Ovaj 27-godišnji francuski defanzivac je u istražnom zatvoru od kraja avgusta, a u srijedu se pojavio pred sudijom u Česteru.

Mendija, koji je 2018. s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, sada se tereti za sedam napastvovanja na četiri žene i za se**ualni napad na petu ženu.

Sedma optužba za napastvovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad izveden u julu ove godine. Prijašnje optužbe odnose se za razdoblje između oktobra 2020. i avgusta 2021.

Na saslušanju pred sudijom u srijedu se pojavio još jedan muškarac Lui Saha Maturi (Louis Saha Matturie), koji nema veze s bivšim fudbalerom Luijem Sahom i čije veze s Mendijem nisu razjašnjene do kraja. I on je optužen za šest napastvovanja i se**ualni napad između marta i avgusta 2021.

Obojica su u istražnom zatvoru u Liverpulu dok čekaju suđenje odgođeno do daljnjeg nakon što se trebalo održati 24. januara.

Mendi je 2017. godine postao najskuplji odbrambeni igrač u historiji, nakon što je Mančester siti za njega Monaku platio 52 miliona funti. Prije toga je od 2013. do 2016. nosio dres Marseja, gdje je došao iz Le Avrea.

Učitaj još novosti