21. 12. 2021 - 17:41
Skromni div dobre duše: Radio kao sezonac, pa postao svjetska...
907
Shares
Skromni div dobre duše: Radio kao sezonac, pa postao svjetska zvijezda, a od prve borbe kupio TV

Dalip Singh Rana, poznat pod nadimkom The Great Khali (Veliki Khali)

Skromni div dobre duše: Radio kao sezonac, pa postao svjetska zvijezda, a od prve borbe kupio TV

Sportsport.ba
21. 12. 2021 - 17:41
0
Shares

Dalip Singh Rana, poznat pod nadimkom The Great Khali (Veliki Khali) rođen je 1972. godine i visok je čak 216 cm. Poznati je indijski glumac, promotor hrvanja i svojevremeni profesionalni hrvač.

Veliki Khali rođen je u siromašnoj porodici, ali sport mu je pomogao da postane slavna osoba. Život i karijera indijskog diva je prava avantura.

Rođen je u velikoj porodici sa još šestero braće i sestara. Njemu je dijagnosticirana rijetka endokrina bolest - akromegalija, koja se očituje pretjeranim razvojem svih ekstremiteta - glave, nosa, ušiju, usana, udova...

U svom je bio je poznat, ne samo po visini ili fizičkoj snazi, već i po tome što je imao dobru dušu. Mještani su ga poštovali zbog ljubaznosti i želje da svima pomogne, a sudbina je htjela da dobri div na kraju stekne ogromnu popularnost.

Jedno vrijeme je radio sezonski radnik, zatim kao zaštitar u jednom baru, gdje ga je primijetio bivši policajac iz Punjaba, koji je bio iznenađen odgovornošću kojom obavlja svoj posao. Kasnije je i sam Khali u jednom intervjuu rekao da mu je prišao policajac i pitao ga zašto je nastavio raditi, ako mu je smjena davno završila.

Khali je odgovorio da je mnogo veći od drugih ljudi i treba mu dva puta više hrane od ostalih, zbog čega radi duže da bi više zaradio. On je 1993. godine dobio novi posao u policiji Punjaba.

povestea-de-viata-a-marelui-khali-celebrul-wrestler-si-actor-indian-cum-arata-la-aproape-50-de-ani-6

Ovaj događaj promijenio je njegovu sudbinu, jer ga je načelnik policije pozvao da postane sportista i otvorio put u svijet hrvanja. Khali je trenirao u lokalnoj teretani i nakon nekog vremena uspio se proslaviti, što se čulo ne samo u Indiji nego i u Sjedinjenim Državama.

Postavši priznati borac, Khali se tu nije zaustavio. U potrazi za novim prilikama, 1999. odlučio se preseliti u Sjedinjene Države. Tamo je postao šegrt u profesionalnoj školi hrvanja All Pro Wrestling (APW). Kao profesionalni hrvač, Khali je debitovao nakon godinu dana treninga u Sjedinjenim Državama 2000. godine. Zatim je evoluirao pod pseudonimom Giant Singh.

Publika je bila oduševljena vidjevši ogromnog borca visokog 2 metra i 16 centimetara i koji je težio 157 kg. Već prvi nastup Khaliju je donio dovoljno novca za kupnju televizora, što se siromašnom mladiću u Indiji činilo luksuzom. Tada je čovjek shvatio da je hrvanje njegov posao. 2006. godine potpisao je ugovor s WWE-om, pa je Great Khali službeno postao prvi indijski profesionalni hrvač.

povestea-de-viata-a-marelui-khali-celebrul-wrestler-si-actor-indian-cum-arata-la-aproape-50-de-ani-4

2007. Khali je postao svjetski prvak u teškoj kategoriji, što ga čini idolom ne samo za mnoge njegove sunarodnjake, već i za mnoge fanove hrvanja u Sjedinjenim Državama.

Veliki Khali trenutno ima 49 godina i živi sa svojom porodicom u Indiji. Ima svoju školu hrvanja, gdje trenira mlade ljude koji dijele strast prema hrvanju. Također je glumac i sudjeluje u raznim TV emisijama. On je vrlo aktivan na Instagramu, gdje objavljuje sve važne događaje u svom životu.

.

 

Učitaj još novosti