17. 12. 2021 - 15:30
MARCA DONOSI EKSKLUIVU Modrić postigao dogovor, evo gdje će...
907
Shares
MARCA DONOSI EKSKLUIVU Modrić postigao dogovor, evo gdje će igrati naredne sezone

MARCA DONOSI EKSKLUIVU Modrić postigao dogovor, evo gdje će igrati naredne sezone

17. 12. 2021 - 15:30
0
Shares

Luka Modrić ostaje član Reala iz Madrida.

Kako je već poznato, Modriću na ljeto ističe ugovor sa Kraljevima, no jasna je želja da se saradnja nastavit još jednu sezonu.

Modrić igra sve bolje i bolje, a Real je lider u LaLigi.

Popularna Marca tvrdi da je dogovoren novi ugovor.

“Klub je prezadovoljan Lukom. Luka se osjeća sjajno u Realu i dogovor je postignut. Real će uskoro sve službeno objaviti“, tvrdi Marca.

Modrić je u Madridu od 2012. godine, osvojio je sve što se može osvojiti, a prije tri godine izabran je za najboljeg igrača svijeta.

Nakon meča sa Atletico Madridom nedavno dobio je ovacije navijača, a trener Carlo Ancelotti ga je dočekao i aplaudirao mu.

Modrićeva mjesečna plata iznosi 1.96 miliona, sedmično zarađuje 457.630 eura, dnevno 65.375, odnosno 2.723,99 eura po satu, tačnije 45,4 evra po minuti, odnosno 0,75 eura po sekundi.

Radi se u bruto iznosima, ali kako je zbog pandemija koronavirusa prihvatio smanjenje za 10 posto tako da su njegova stvarna primanja duplo manja.

Ipak, zarađivati 11 miliona godišnje, odnosno 200.000 eura sedmično se svakako za naše standarde može smatrati pravim bogatstvom.

Modrić je u ovoj sezoni na 18 mečeva upisao pet asistencija, ali način na koji igra i djeluje na terenu govore još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Možda je nekadašnjeg igrača Dinama i Tottenhama na pravi način opisao Vinicius Junior, mladi Brazilac koji je budućnost Reala.

"Kažu da Modrić ima 36 godina. Meni se čini da ima samo 22 godine. Sve što radi izgleda lako, a na terenu čini nevjerojatne stvari i jedan je od najboljih koji igraju ovu igru. Uvijek me savjetuje, sjajna je osoba na terenu i izvan njega. Kad igram s njim, Casemirom i Kroosom, igram s trojicom najboljih na svijetu", rekao je nedavno Vinicius za Movistar.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti