16. 12. 2021 - 19:58
Petev: Drago mi je što igramo protiv Finske da im vratimo dug...
907
Shares
Petev: Drago mi je što igramo protiv Finske da im vratimo dug iz kvalifikacija

Petev: Drago mi je što igramo protiv Finske da im vratimo dug iz kvalifikacija

16. 12. 2021 - 19:58
0
Shares

Selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da mu je drago što će naša reprezetnacija igrati protiv Finske u grupi Lige nacija kako bi im se mogli osvetiti za poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a istakao je da sve četiri reprezentacije imaju šansu za prvu mjesto.

Žrijeb grupa UEFA Lige nacija 2022/23. održan je danas u Nyonu, a Bosna i Hercegovina će u grupi 3 lige B za protivnike imati Finsku, Rumuniju i Crnu Goru.

"Prvo, drago mi je da je opet Finska tu i da im vratimo ovaj dug iz prošlih kvalifikacija. Imamo tu još Crnu Goru i Rumuniju, a mislim da su sve reprezentacije izjednačene i da imamo šansu da budemo na prvom mjestu. Sve ovisi o nama i moramo izgledati bolje nego u prošlim kvalifikacijama. Moramo analizirati gdje smo bili dobri da budemo još bolji i da popravimo stvari gdje smo griješili. Moramo napredovati da budemo još čvršći i jači", rekao je Petev.


Dalje je rekao kako je jako bitno da naš tim pronađe motivaciju za utakmice koje će se igrati u 2022. godini.

"Ovo je najnezgodniji termin za igrače koji su istrošeni fizički i psihički, ali je raspored UEFA-e takav. Bitno je da nađemo motivaciju, da odigramo dobro i odradimo dobar posao", rekao je Petev.

Učitaj još novosti