15. 12. 2021 - 20:58
Trebao igrati protiv Veleža, završio u zatvoru: Otišao na...
907
Shares
Trebao igrati protiv Veleža, završio u zatvoru: Otišao na posudbu i napravio novi problem

Trebao igrati protiv Veleža, završio u zatvoru: Otišao na posudbu i napravio novi problem

15. 12. 2021 - 20:58
0
Shares

Neki fudbaleri jednostavno imaju žestok i buran život van terena.

Takav je sučaj sa irskim fudbalerom Aaronom Canningom koji je bio član Colerainea koji je ove sezone igra pretkolo UEFA konferencijske lige protiv Veleža.

Canning je mogao upisati i evropske nastupe, ali je pravio gluposti zbog kojih je Coleraine odlučio da ga odrstani, pošalje na posudbu, kako bi se malo smirio, ali ni tu nije bio kraj.

Pomenuti fudbaler je 2015. godine optužen za silovanje, da bi krajem prošle godine pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, zbog koje je morao u jednomjesečni pritvor, a dobio je i novčanu kaznu.

Proveo je jedan period na posudbi u Dungannonn, međutim, kada uđete u jedan ritam problematičnosti, teško se izvaditi iz istog. Aaaron je napravio prošli mjesec još jedan prekršaj. Ponovo je pod uticajem alkohola sudjelovao u saobraćajnoj nesreći.

Optužen je da je vozio bez vozačke dozvole, nakon čega je poslan na saslušanje, a slučaj se trebao nastaviti na sudu 5. januara, ali i to je odloženo, prenose mediji u Sjevernoj Irskoj.

Canninga vjerovatno očekuje kazna od 18 mjeseci zatvora pa čak do tri godine, jer mu je ovo treći veći prekršaj u posljednjih 12 mjeseci.

Coleraine će vjerovatno s njim završiti. Klub mu je dao priliku da se povrati, ali neke druge stvari je stavio ispred karijere, koja bi po svemu sudeći mogla biti i završena nakon narednog suđenja.

Vijest pogledajte OVDJE

Sportsport.ba

Učitaj još novosti