15. 12. 2021 - 17:38
Golmanu Ajaxa tableta od 40 miligrama "uništila" život: Pitao...
907
Shares
Golmanu Ajaxa tableta od 40 miligrama

Golmanu Ajaxa tableta od 40 miligrama "uništila" život: Pitao sam se jesam li narkoman

15. 12. 2021 - 17:38
0
Shares

Golman Ajaxa André Onana (25) suspendovan je na godinu jer je u oktobru prošle godine pao na dopingu testu, a sada je ispričao kako mu je tableta od 40 miligrama "uništila" život.

Onana se 30. oktobra 2020. godine ujutro osjećao loše, želio je popiti tabletu kako bi ublažio nelagodu, a nesvjesno je uzeo Lasimac, lijek koji je njegova supruga prethodno koristila.

UEFA je priznala da je to bila nenamjerna greška, jer ove tablete ne poboljšavaju performanse, ali je svejedno sankcionisan. Konačno, nedavno se vratio treninzima s ekipom nakon što mu je kazna ublažena na devet mjeseci.

"Nisam mogao trenirati ni sa jednim certificiranim trenerom, ali sam morao to preživjeti, izdržati i trenirati sam. Morao sam okupiti jak tim od 17 ljudi da bih se vratio u pravu formu, jer sam bio na vrhuncu karijere. Angažovao sam kondicionog trenera, trenera golmana, psihologa... Nije bilo lako, ali hvala Bogu i njima, uspjeli smo. Nevjerovatno je kako tableta od 40 miligrama može uništiti tvoj život, tvoju karijeru, biti mrlja za tvoj imidž... ​​Psihološki je to veoma teško. Pomislio sam: 'Kako da kažem roditeljima da sam bio pozitivan na doping testu kada nisam pušio ili pio u životu?' Priča se o dopingu, ali ono što sam uzeo, insistiram, je tableta za zadržavanje tekućine. Napravio sam ljudsku grešku, ali ponekad se moraš suočiti s posljedicama... Bilo je toliko teško da sam čak ponekad i sumnjao u sebe. Vidio sam sve što je bilo u medijima i pomislio: 'Jesam li ja narkoman?' To vas osvještava i čini vas jačim. Shvatate da u nogometu nema ljudskosti. Za neke smo roboti i nemamo pravo na neuspjeh", ispričao je Onana u razgovoru za Marcu.
Kamerunskom golmanu ugovor ističe u junu, još nije produžio s Ajaxom i već se priča da će preći u Inter. Ipak, u igru se umiješala Barcelona za koju je već branio kao omladinac, prije nego je stigao u Ajax 2015. godine.

Izvor pogledajte OVDJE

Klix.ba

Učitaj još novosti