20. 12. 2021 - 14:18
Sjećate se Gutija: Više od godinu dana bez posla, a danas...
907
Shares
Sjećate se Gutija: Više od godinu dana bez posla, a danas nadomak FENOMENALNOG ANGAŽMANA

VRAĆA LI SE U BEŠIKTAŠ?!

Sjećate se Gutija: Više od godinu dana bez posla, a danas nadomak FENOMENALNOG ANGAŽMANA

20. 12. 2021 - 14:18
0
Shares

Jose Maria Gutierrez, poznatiji samo kao Guti, nakon što je okačio kopačke o klin bacio se u trenerske vode.

Nekadašnja zvijezda Real Madrida je do sada u trenerskoj karijeri vodio mlade timove Kraljevskog kluba, a prvi ozbiljan samostalni posao je bio u Almeriji. 

Klub se tada takmičio u La Ligi 2, a na klupu je stigao u novembru 2019. godine. Međutim nije se mnogo zadržao na istoj i nakon samo 22 utakmice došlo je do sporazumnog raskida ugovora i od tada je Guti bez posla.

Ipak, prema navodima pojedinih medija to bi se moglo u narednom periodu promjeniti. Kao igrač gotovo cijelu karijeru je proveo na Santiago Bernabeu, ali je kopačke o klin okačio u Besiktasu.

Upravo veliklan iz Istanbula želi Gutija za novog trenera jer su prije nekoliko dana otpustili Senol Gunesa zbog serije loših rezultata i sramnog ispadanja iz Lige prvaka kada nisu osvojili niti jedan bod u grupi. Guti je od jula 2018. do maja 2019. godine bio asistent u Besiktasu i upravo je zanat peko od Gunesa, a sada ima priliku da ga zamjeni. 

U narednih nekoliko dana se očekuje više informacija i o tome ko će sjesti na užarenu klupu Besiktasa, a za sada Španac ima najviše šansi.

Učitaj još novosti