12. 12. 2021 - 16:58
Muzaferija nakon historijskog rezultata: Jako sam sretna, ovo...
907
Shares
Muzaferija nakon historijskog rezultata: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti

NAJBOLJA BH. SKIJAŠICA

Muzaferija nakon historijskog rezultata: Jako sam sretna, ovo je najbolji rezultat od samostalnosti

12. 12. 2021 - 16:58
0
Shares

Danas je historijski dan za bh. skijanje.

Elvedina Muzaferija ostvarila je rezultat karijere na Svjetskom kupu. Muzaferija je utrku Super G-a u St. Moritzu završila na 18. mjestu, što je na kraju donijelu 13 bodova u poretku, a to je i najbolji rezultat u historiji naše države od obnove nezavisnosti.

Bh. skijašica je odskijala fenomenalnu utrku i cilju imala vrijeme 59.41, što je bilo za sekundu i 60 stotinki slabije od pobjednice Federice Brignone iz Italije.

"Upravo sam završila utrku u St. Moritzu, s brojem 51 sam došla na 18. mjesto. Jako sam sretna jer je ovo najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu od samostalnosti u skijanju. Također, najbolji moj rezultat u karijeri. Ovo je odlična najava za ovu sezonu, jer je ovo i olimpijska sezonu", govori Muzaferija za FTV i očekuje podršku i u nastavku sezone:

"Nadam se da ćete navijati za mene već idućeg vikednda u Francuskoj gdje ću voziti utrke spusta i super G-ja. Hvala vam za podršku".

Jučer je Elvedina nastupila u St. Moritzu u Super G-ju i zauzela 32. poziciju, što joj je također jedna od najboljih trki u karijeri.

Našu predstavnicu je samo 11 stoitnki dijelilo od osvajanja bodova u Svjetskom Kupu. Muzaferija je utrku završila u vremenu 1:23.57, a recimo Naida Delago koja je završila na 30 mjestu koje donosi jedan poen imala je vrijeme 1:23.46.

Trijumf je ostvarila Lara Gut Behrami s vremenom 1:19,82, a na podijumu su završile još Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin.

Učitaj još novosti