12. 12. 2021 - 13:30
Jedna od najboljih skijašica svijeta doživjela težak pad,...
907
Shares
Jedna od najboljih skijašica svijeta doživjela težak pad, utrka prekinuta, suze u cilju (VIDEO)

Jedna od najboljih skijašica svijeta doživjela težak pad, utrka prekinuta, suze u cilju (VIDEO)

12. 12. 2021 - 13:30
0
Shares

Najbolje skijašice svijeta danas voze utrku Super G- u švicarskom St. Moritzu, a to je treća utrka u ovoj disciplini u novoj sezoni Svjetskog Kupa.


Današnji program je počeo sa dosta turbulencija. Utrka je zbog jakog vjetra prolonigrana pola sata, zatim je start utrke spušten, a kada je sve počelo desilo se ono što najmanje priželjkujemo.

Švicarka Lara Gut Behrami je odlično vozila prvi dio staze imala više od pola sekunde prednosti ispred tada vodeće Mikaele Shiffrin, ali onda je doživjela težak pad. U velikoj brzini se zabila u zaštitnu ogradu i utrka je prekinuta. Nakon pada neki su i zaplakali u cilju obzirom da je izgledalo strašno.

Nakon 15 minuta ukazivanja pomoći, Gut Behrami se spustila do cilja i dobila veliki aplauz, ali je u kućicu za takmičare ušla oslanjajući se teže na lijevu noga koja je čini se stradala prilikom pada.


Lara će sada na snimanja, a ako je u pitanju teža povreda koja zahtjeva pauzu to bi značilo da bi jedna od najboljih skijašica današnjice mogla propustiti Olimpijske igre koje su u februaru na rasporedu u Pekingu, a obzirom da Lara ima 30 godina, to bi mogle biti i posljednje Olimpijske igre, naredne su 2026. godine.

Učitaj još novosti