08. 12. 2021 - 09:09
Pojavio se spisak prijavljenih igrača, izgleda da je riješena...
907
Shares
Pojavio se spisak prijavljenih igrača, izgleda da je riješena dilema igra li Đoković na AO

Pojavio se spisak prijavljenih igrača, izgleda da je riješena dilema igra li Đoković na AO

08. 12. 2021 - 09:09
0
Shares

Australian Open 2022 igra se od 17. do 30. januara. 

Do turnira je ostalo nekoliko sedmica, a glavna dilema je hoće li Novak Đoković imati priliku da se bori za 10. titulu na tradicionalno prvom Grand Slam sezone. 

Organizacija Tenis Australia (TA) je u srijedu ujutro objavila listu igrača koji će nastupiti na turniru, a među njima se nalazi i Novak Đoković.

Kako sada stvari stoje srbijanski as bi trebao nastupiti u Melbournu iako još uvijek zvanično nije potvrdio svoj nastup. 

Đoković je ranije uvršen i na spisak reprezentacije Srbije koja nastupa na ATP kupu u Sidneyu što je još jedan indikator da ga čekaju mečevi na australskoj turneji.

screenshot-1
U međuvremenu, glasnogovornik TA je jasno poručio da svi učesnici Australian Opena moraju poštovati striktna pravila savezne države Viktoria.

"Možemo potvrditi da će svi koji uđu u Australiju na tenisko ljeto morati ispuniti stroge zahtjeve koje postavljaju zdravstvene vlasti širom zemlje", rekao je portparol TA.

"To uključuje ovjereni dokaz o vakcinaciji ili valjano medicinsko opravdanje koje su odobrili australski medicinski zvaničnici.

"Zdravstveni zvaničnici su također jasno rekli da će svi putnici iz inostranstrva koji ne ispunjavaju ove uslove morati da budu u karantinu od 14 dana", dodao je on

Učitaj još novosti