07. 12. 2021 - 08:06
Razočarani Lewa je otvorio dušu i poslao otrovnu strijelcu kad...
907
Shares
Razočarani Lewa je otvorio dušu i poslao otrovnu strijelcu kad Messiju:

Razočarani Lewa je otvorio dušu i poslao otrovnu strijelcu kad Messiju: "Neka bude iskren..."

07. 12. 2021 - 08:06
0
Shares

Robert Lewandowski je konačno prekinuo šutnju, prestao je sa diplomatskim izjavama oko Zlatne lopte te je otvorio dušu.


Evidentno je da Lewandowski uopšte nije zadovoljan drugim mjestom u izboru za prestižnu nagradu, a u razgovoru za poljski Kanale Sportowym iznenadio je nekim izjavama.
Najbolji napadač današnjice je objasnio svoju frustraciju i sumnju u Messijeve riječi podrške na ceremoniji kada je Argentinac javno zatražio da se fudbaleru Bayerna dodijeli Zlatna lopta za 2020. godinu.

"Što se tiče mojih osjećaja i emocija bio sam loše prošle sedmice. Neću lagati, bio sam tužan. Nije bilo lako igrati (protiv Borussije Dormund) bez sreće koja mi je falila. Nisam bio sretan, već suprotno...", počeo je Poljak.

"Tako ste blizu i borite se za nagradu sa igračem tako velikim kao Messi i onda stignu komentari da zaslužujem nagradu... Očigledno poštujem kako Messi igra, šta je sve postigao i na kakvom je nivou."


"Činjenica da se borim s njim je indikator o mom nivou, to veoma cijenim, čini me ponosnim, ali sam u sebi osjećao tugu koja nije trajala dan ili dva, već duže."

Zatim je prokomentarisao Messijev komentar da se Lewandowskom treba dodijeliti Zlatna lopta za prošlu godinu.

"Volio bih da je to bila iskrena izjava od velikog igrača, a ne samo riječi. Ne želim da se uzbuđujem, ali postoji izbor na osnovu svega što je urađeno. Ali biti tako blizu, a opet tako daleko ostavlja gorak okus. Trebat će mi vremena za sve što nosim u sebi."

Interesantno da Messi nije pozvao Lewandowoskog na zabavu nakon što mu je uručena Zlatna lopta, sedam u karijeri.

"Nije me pozvao. Teško je s njim komunicirati. To mogu uraditi samo na jednom jeziku, tako da smo razmijenili nekoliko riječi. Više smo bili posvećeni porodici i prijateljima i nismo mogli razgovarati sa svima", završio je napadač Bayerna.

Učitaj još novosti