06. 12. 2021 - 20:55
Ibrahimović našao novu metu: "Iskoristio je tragediju, nije...
907
Shares
Ibrahimović našao novu metu:

Ibrahimović našao novu metu: "Iskoristio je tragediju, nije imao ni ponude, bez mene je bio ništa"

06. 12. 2021 - 20:55
0
Shares

Ibrahimović je osoba bez dlake na jeziku, vjerovatno najkarizmatičniji lik u svijetu fudbala za kojeg važi poslovica "što na umu, to na drumu".

Šveđanin bh. korijena je tokom 20-godišnje karijere imao mnoge mete među saigračima. Poznat je njegov konflikt sa Rafaelom Van der Vaartom u Ajaxu zbog kojeg je na kraju i otišao iz Amsterdama.

Posljednju metu našao je u liku bivšeg saigrača koji je ljetos stekao epitet "posljednjeg velikog izdajnika". Riječ je o Hakanu Calhanogluu.

Calhanoglu je kao slobodan igrač prešao iz Milana u Inter, a Ibra mu je poručio da je samo iskoristio tragediju Christiana Eriksena da zaradi još više novca.

"Trebamo mu zahvaliti za sve što je uradio za ekipu i poželjeti najbolje u budućnosti. Ali Calha je iskoristio tragičnu situaciju. Eriksen je imao problema sa srcem, a Inter je trebao takvog igrača i otvorila se pozicija za Hakana", ispričao je Zlatan.

"Do tada nije imao ponuda ni od Intera ni drugih klubova. Dobar je momak, ali je dosta napredovao zahvaljujući meni. Stekao je hrabrosti i samopouzdanja."

"Tokom Evropskog prvenstva slao sam njemu i Anti Rebiću poruke da je teško bez mene. Odgovarali su s osmijehom. Dok ja nisam došao Calha nije uopšte imao statistiku kao sa mnom..."

Inače, Calhanogluu u Interu za sada ide vrlo dobro. Do sada ima po pet golova i asistencija i nositelj je igre u veznom redu Nerazzurra.

Učitaj još novosti