06. 12. 2021 - 19:45
Veliki incident na meču Prve futsal lige FBiH, navijač utrčao...
907
Shares
Veliki incident na meču Prve futsal lige FBiH, navijač utrčao na teren i udario golmana

Veliki incident na meču Prve futsal lige FBiH, navijač utrčao na teren i udario golmana

06. 12. 2021 - 19:45
0
Shares

Na futsal utakmici Prve lige FBiH grupa 3 između Seljaka i Konjica u Livnu vidjeli smo nesvakidašnju scenu nakon koje je navijač utrčao u teren i udario golmana gostujućeg tima.

Pri rezultatu 1:1 susret je prekinut. Uvod u incident bio je faul na sredini terena, nakon čega je došlo do gužve, ali se to brzo okončalo.

Ipak, kada se činilo da će se meč regularno nastaviti, jedan navijač domaćeg tima je utrčao na parket i udario golmana gostiju koji je ostao ležati na podu.

Odmah nakon toga uslijedio je prekid utakmice jer gosti iz Konjica nisu željeli nastaviti s utakmicom. Nogometni savez FBiH će naknadno klubovima dostaviti odluku o konačnom ishodu utakmice.

Video ovog neželjenog događaja možete pogledati na 1:18:35 u klipu ispod.

 

Nedugo nakon incidenta oglasili su se iz MNK Seljak i poručili da ne žele komentarisati suđenje i sporni događaj zbog kojeg je susret prekinut.

"Prije svega treba reći bravo za našu ekipu i stručni štab. Kapa do poda momcima koji su nadigrali favorizirani FK Konjic. Nažalost, u drugom poluvremenu je došlo do prekida susreta zbog incidenta. (komentirati incident ili pak suđenje nećemo kao što nismo ni do sada, na nama je da se bavimo isključivo sportom). Prava šteta što je susret prekinut jer smo svi skupa ostali zakinuti za više od 14 minuta igre, posebno kada znamo da je naša ekipa u tim trenucima dominirala na terenu. Gosti iz Konjica su zahtjevali da se tribine s gledateljima isprazne, a na koncu su odbili nastaviti susret. Odluku o konačnom rezultatu će donijeti ljudi iz Saveza. Kakav god bio epilog susreta ostaje žal zbog prekida odličnog susreta koji je bio dostojan borbe za vrh prvenstvene ljestvice", naveli su u saopštenju iz MNK Seljak.

Učitaj još novosti