06. 12. 2021 - 13:44
Huligani obilježili nedjelju, jedan od njih optužen za ubistvo...
907
Shares
Huligani obilježili nedjelju, jedan od njih optužen za ubistvo iz nahata

BELGIJA

Huligani obilježili nedjelju, jedan od njih optužen za ubistvo iz nahata

Sportsport.ba
06. 12. 2021 - 13:44
0
Shares

Derbi između Standarda i Charleroija prekinut je u samom finišu zbog toga što su navijači domaćeg tipa "zapalili" stadion, a zatim i ušli u teren.

Standard je svakako gubio s 3:0 od Charleroija na svom terenu, a ovako će za zelenim stolom biti poražen istim rezultatom, ali naravno biti i novčano kažnjen od strane Belgijskog nogometnog saveza.

Valonski derbi tako su zasjenili huligani koji su ponovo imali glavnu riječ i koji sve češće na utakmicama zapadne Evrope prave ovakve stvari, a ovaj 'trend' se uglavnom dešava u Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji...

U nedjelju u Belgiji to nije bio jedini problematičan meč. Neredi su se dogodili i na duelu Beerschota i Antwerpa (0:1).

Jedan navijač Beerschota je bacio baklju u dio navijača Antwerpena, te mu prijeti žestoka kazna.

Navijač je utrčao na teren, otišao do dijela gdje su smješteni navijači gostiju, te ih gađao bakljom. Policija ga je odmah uhapsila i sada će se naći pred licem pravde.

"Navijač koji je ispalio raketu bit će izveden u ponedjeljak pred istražnog suca zbog pokušaja ubistva iz nehata i požara", kazala je Lieselotte Claessens iz ureda javnog tužitelja Antwerpena za Gazet van Antwerpen. Također mu je odmah zabranjen pristup stadionima na tri mjeseca.

Nije prvi put da je dotični navijač osuđen. Prema regionalnim dnevnim novinama, navijač Beerschota već je osuđen na rad za opće dobro 2017. zbog napada na navijača Antwerpena.

Tada se dotični potukao s navijačem Antwerpena, a jedan od navijača Antwerpena završio je u bolnici sa slomljenom kičmom i morao je da ide na višemjesečnu rehabilitaciju.

 

Učitaj još novosti