06. 12. 2021 - 10:07
PREKO NOĆI JE POSTAO JUNAK KOMŠIJA Gojo plasmanom Hrvatske u...
907
Shares
PREKO NOĆI JE POSTAO JUNAK KOMŠIJA Gojo plasmanom Hrvatske u finale Davis Cupa zaradio više nego u cijeloj karijeri

DAVIS CUP

PREKO NOĆI JE POSTAO JUNAK KOMŠIJA Gojo plasmanom Hrvatske u finale Davis Cupa zaradio više nego u cijeloj karijeri

06. 12. 2021 - 10:07
0
Shares

Rusija je u finalu Davis Cupa pobijedila Hrvatsku 2:0. Marin Čilić nije uspio ostaviti Hrvatsku u igri, pobijedio ga je drugi igrač svijeta Daniil Medvedev i donio Rusima treći Davis Cup u njihovoj povijesti. Oni su u ovaj turnir ušli kao favoriti te su tu ulogu i opravdali.

Hrvatski junak turnira je Borna Gojo, koji je ključnim pobjedama nad Italijom i Srbijom donio Hrvatskoj plasman u finale. Hrvatskom teniskom savezu plasman u finale će donijeti 730 hiljada eura, a igrači će između sebe podijeliti 1.53 miliona eura. Borna Gojo će tako zaraditi više nego što je zaradio u dosadašnjem dijelu karijere. Sada će mu pripasti 166 hiljada eura.

U sljedećem Davis Cupu broj sudionika se smanjuje s 18 na 16, a korigirat će se i format takmičenja na završnom turniru. Reprezentacije će sljedeće godine biti podijeljene u četiri skupine po četiri, a u četvrtfinale ulaze po dvije najbolje iz svake grupe.

Hrvatska i Rusija su osigurale nastup na završnom turniru. Pozivnice su dobile Velika Britanija i Srbija. Ostali moraju u kvalifikacije.

Učitaj još novosti