05. 12. 2021 - 23:11
Aleksandar Subić: Imao sam osjećaj da je ova polusezona...
907
Shares
Aleksandar Subić: Imao sam osjećaj da je ova polusezona trajala pet godina

SJAJNI BEK BORCA

Aleksandar Subić: Imao sam osjećaj da je ova polusezona trajala pet godina

05. 12. 2021 - 23:11
0
Shares

FK Borac je završio sezonu na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Banjalučani su imali ziasta turbulentnu sezonu, a o istoj je govorio i jedan od kapitena ekipe, Aleksandar Subić.

"Imao sam osjećaj da je ova polusezona trajala pet godina!", poručio je Aleksandar Subić predstavnicima medijskih kuća, prenosi Mondo.

"Stvarno jedna turbulentna polusezona, nakon osvojene titule. Iskreno, nismo se nadali ali kako smo krenuli, dobro je završilo. Ostaje nam da se dobro odmorimo, da se pripremimo za drugu polusezonu. Prvo odmor, pa pripreme, nadam se da će druga biti bolja od prve, ali opet kažem, kako smo počeli, dobro je završilo. U jednom momentu smo bili posljednji, nakon jučerašnje pobjede smo treći, tako da možemo na kraju da budemo zadovoljni", kaže lijevi bek Borca, napominjući da su praktično svi jedva čekali odmor, kako igrači, tako i treneri, uprava i navijači.

"Odmor između sezona je bio premalen jer smo poslije osvojene titule imali Evropu i nije bilo puno prostora za odmor. Ima puno igrača koji su iznijeli čitavu prošlu sezonu i koji nisu stigli da se odmore ni za ovu, tako da će nam svakako dobro doći."

Da li je Borac slabijim rezultatima u polusezoni platio cijenu nastupa na evro-sceni?

"Generalno, to se ne odnosi samo na BiH već na sve zemlje regiona. Skoro pa svaka ekipa koja igra Evropu kaska u prvenstvu, primjer je i Velež koji je dobro igrao na evropskoj sceni, ali je to sigurno ostavilo traga na prvenstvo. Da li je do rotacije ili nečeg drugog, ali vjerovatno treba veći i širi roster igrača, 20 istih, da bi moglo da se igra na 2-3 fronta", istakao je Subić, kojem je 2021. godina svakako bila najljepša u životu.

"Godinu pamtim po rođenju ćerkice, to je broj jedan, i po osvojenoj tituli!"

Učitaj još novosti