05. 12. 2021 - 11:55
Željezničar dočekuje Široki Brijeg koji ima nevjerovatnu...
907
Shares
Željezničar dočekuje Široki Brijeg koji ima nevjerovatnu tradiciju na Grbavici

Željezničar dočekuje Široki Brijeg koji ima nevjerovatnu tradiciju na Grbavici

05. 12. 2021 - 11:55
0
Shares

Jesenji dio prvenstva u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine završava se danas s dvije posljednje utakmice 19. kola. Sastaju se Željezničar i Široki Brijeg te Tuzla City i Radnik.


Željezničar se nalazi na sedmom mjestu Premijer lige BiH što je i realno stanje s obzirom na promjenjive igre koje su Plavi pružali tokom cijele jeseni.
S druge strane, Široki je u velikom naletu pa su u posljednjih šest kola osvojili 14 bodova što je dovoljno za petu poziciju na tabeli. Obje ekipe imaju realne šanse da se na proljeće domognu Evrope, a one će znatno biti poboljšane ekipi koja eventualno danas uzme sva tri boda.

Posljednja tri međusobna duela okončana su s dvije pobjede Širokog i remijem bez pogodaka u aktuelnoj sezoni, a posebno je zanimljivo da Plavi imaju nevjerovatne probleme sa Širokim na Grbavici. Naime, posljednji trijumf je ostvaren davne 2016. godine i od tada je Široki čak devet puta uzastopno odlazio neporažen s Grbavice. U tih devet navrata ostvarili su pet pobjeda i četiri remija.

U drugoj utakmici danas, drugoplasirani Tuzla City dočekuje fenjeraša Radnika i sve osim pobjede domaćina bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Tuzla je igrala promjenjivo u posljednje vrijeme pa imaju imperativ da trijumfalno okončaju jesen, što se ne može reći za Radnik koji je osvojio samo jedan bod u posljednja tri kola te im na proljeće predstoji žestoka borba za opstanak.

Raspored:

Željezničar - Široki Brijeg (15:00, Arena Sport)

Tuzla City - Radnik (15:00, Moja TV)

Rezultati:

Borac - Sloboda 3:1

Posušje - Rudar 0:0

Sarajevo - Velež 0:2

Zrinjski - Leotar 6:2

Učitaj još novosti