05. 12. 2021 - 08:30
(VIDEO) Veoma dobro izdanje Jusufa Nurkića uz komičnu ličnu grešku
907
Shares
(VIDEO) Veoma dobro izdanje Jusufa Nurkića uz komičnu ličnu grešku

(VIDEO) Veoma dobro izdanje Jusufa Nurkića uz komičnu ličnu grešku

05. 12. 2021 - 08:30
0
Shares

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su u Portlandu ekipu Trail Blazersa rezultatom 145:117, a vrlo dobru partiju u redovima poraženog tima pružio je bh. košarkaša Jusuf Nurkić, piše Klix. 

Naime, naš centar je igrao samo 19 minuta, ali je to bilo dovoljno da postigne 18 poena te zabilježi pet skokova i jednu asistenciju.

Poene pogledajte OVDJE

Nurkićevu partiju obilježila i jedna komična situacija kada je dobio tehničku grešku. Naime, nakon što je Schroder oborio Jusufovog saigrača McColluma na pod, Nijemac je prišao da mu pomogne, ali ga je Nurkić odgurnuo. Naš košarkaš je zatim (od)vukao McColluma po podu, a sudije su na kraju presudile Nurkiću tehnički prekršaj.

Inače, Celticsi su od početka bili bolji rival i već nakon prve četvrtine su imali veliku prednost. Blazersi su se vratili donekle na poluvremenu koje je okončano rezultatom 58:64. Ipak, u nastavku meča Celticsi su potpuno dominirali, prednost je samo rasla i na kraju je bilo čak +28 poena razlike.

Upravo je pomenuti Schroder bio među najboljim s 31 poenom, koliko je postigao i igrač utakmice Tatum koji je imao i 10 skokova. Kod Blazersa se istakao McCollum s 24 poena.

Boston je trenutno sedma ekipa na Istočnoj konferenciji s 13 pobjeda i 11 poraza, dok je Portland 10. na Zapadu s omjerom 11-13. Blazersi u narednom kolu dočekuju Los Angeles Clipperse, dok će Celticsi gostovati Los Angeles Lakersima.

Video pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti