05. 12. 2021 - 08:00
Zvijezde Dortmunda: Što očekivati kad je derbi sudio tip koji...
907
Shares
Zvijezde Dortmunda: Što očekivati kad je derbi sudio tip koji je namještao utakmice?

Zvijezde Dortmunda: Što očekivati kad je derbi sudio tip koji je namještao utakmice?

05. 12. 2021 - 08:00
0
Shares

Zvijezde Borussije Dortmund Erling Haland, Marco Reus i Jude Bellingham u izjavama nakon derbija s Bayernom obrušili su se na glavnog suca Felixa Zwayera. Borussia je na domaćem terenu izgubila 3:2, a Haaland, Reus i Bellingham smatraju da je njihova ekipa zakinuta za penal te da je zatim Bayernu jedanaesterac poklonjen.

"Suđenje je bilo skandalozno", započeo je Haland pa se osvrnuo na situaciju pri rezultatu 2:2 u kojoj je Reusa u kaznenom prostoru Bayerna srušio Hernandez: "Čist penal. Pitao sam suca zašto to nije otišao pogledati, a on mi je arogantno odgovorio da nema potrebe. Moram se malo smiriti, ali bio je arogantan. Neću više ništa reći."

O istoj je situaciji progovorio i njen glavni akter Marco Reus pa se i osvrnuo na jedanaesterac koji je Zwayer nakon VAR pregleda dosudio za Bayern u 77. minuti. Tada je Hummels, u pokušaju da loptu izbije glavom, igrao rukom, a Lewandowski je realizirao taj kazneni udarac i donio pobjedu Bayernu.

"Nisam bio siguran da je penal na meni čist, ali kad sam sada ponovo vidio tu situaciju, siguran sam da je sudac to morao pogledati još jednom. Penal koji je skrivio Mats je prestrogo dosuđen. Pokušao je udariti loptu glavom, a da bi uopće došao do nje, treba mu, naravno, ostatak tijela", rekao je Reus.

Najdalje je otišao Jude Bellingham, podsjetivši na skandal u kojem se Zwayer našao još 2005. godine. Tada je na jednoj utakmici bio pomoćnik Robertu Hoyzeru, sucu koji je primao mito i svojim odlukama utjecao na ishode brojnih utakmica druge njemačke lige te nižih rangova, a istovremeno se na njih i kladio. Zwayer je na spomenutoj utakmici uzeo 300 eura kako bi pomogao tadašnjem trećeligašu Wuppertaleru.

"Za mene to nije bio penal. Nije gledao loptu, probijao se kroz igrače i pogodila ga je u ruku", rekao je Bellingham o jedanaestercu za Bayern pa dodao: "Možete preispitati i brojne druge odluke suca kroz utakmicu, no što očekivati kad najveći derbi u Njemačkoj date sucu koji je prije namještao utakmice?"

Učitaj još novosti