04. 12. 2021 - 17:22
Barcelonin dragulj se nakon udarca loptom u glavu srušio na...
907
Shares
Barcelonin dragulj se nakon udarca loptom u glavu srušio na teren, odmah prebačen u bolnicu

Barcelonin dragulj se nakon udarca loptom u glavu srušio na teren, odmah prebačen u bolnicu

04. 12. 2021 - 17:22
0
Shares

Nogometaš Barcelone Gavi prevezen je u bolnicu tokom meča protiv Betisa nakon što je dobio udarac loptom u glavu, da bi se samo nekoliko trenutaka nakon toga srušio na travnjak.

Naime, njega je u meču protiv Betisa pogodila lopta u glavu i činilo se da je sve u redu i da će Gavi nastaviti utakmicu, no ubrzo je pao na travnjak i odmah je nastala panika na Nou Camp stadionu.


Srećom, medicinski tim je odmah utrčao na teren i ukazao pomoć ovom veznjaku Barcelone, nakon čega je iznesen s terena i odmah prebačen u bolnicu gdje će mu se dalje vršiti pretrage.

Španski mediji već pišu da je u pitanju vjerovatno potres mozga, ali zvanične informacije su ipak najrelevantnije i vidjet ćemo šta će iz Barcelone saopćiti.

Gavi je oduševio sve igrama za reprezentaciju Španije, a posebno se pamti izjava selektora Luisa Enriquea koji je za njega rekao da igra "kao u dvorištu".
"Nije normalno da sa 17 godina igra ovako dobro. Ima karakter, sjajne fizičke predispozicije, a razumije i naš stil igre. Jasno je da on nije samo budućnost naše reprezentacije, nego apsolutna sadašnjost", rekao je Enrique i dodao:

"Igra na terenu kao da je u dvorištu kuće."

Izvor pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti