04. 12. 2021 - 14:09
JUVENTUS I RONALDO POD ISTRAGOM ZBOG TAJNOG DOKUMENTA:...
907
Shares
JUVENTUS I RONALDO POD ISTRAGOM ZBOG TAJNOG DOKUMENTA: Cristiano mora u Torino na saslušanje

JUVENTUS I RONALDO POD ISTRAGOM ZBOG TAJNOG DOKUMENTA: Cristiano mora u Torino na saslušanje

04. 12. 2021 - 14:09
0
Shares

Nad trofejnim italijanskim i evropskim šampionom Juventusom ponovo se nadvio oblak skandala.

"Stara dama" se ovih dana nalazi u centru pažnje zbog malverzacija sa ugovorima. Prije nekoliko dana inspektori su bez najave ušli u klupske prostorije kako bi napravili pretres. Šest osoba iz kluba se sumnjiči da su lažirali podatke u finansijskim izveštajima.

To su predshednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, bivši čelnik sportskog sektora Fabio Paratići, koji je danas u Totenhemu, sadašnji glavni korporativni i finansijski direktor Stefano Ćerato, bivši glavni korporativni i Financijski službenik, Stefano Bertola i bivši financijski menadžer Marko Re.

Oni se sumnjiče da su lažirali dokumentaciju na prikazanu kapitalnu dobit u prethodne tri sezone, te da su na taj način pokušali da operu novac u iznosu od 50 milione eura.

Međutim, cijenjeni dnevni list "La Gazzetta dello Sport" objavila je danas da to nije jedini slučaj zbog kojeg je Juventus u centru pažnje. Naime, istražitelji pregledavaju dokumente i zbog Kristijana Ronalda, te traže tajni dokument koji klub navodno ima s Portugalcem.

Jutros je objavljeno da postoji tajni dokument između Juventusa i Ronalda, ali to još niko nije potvrdio. Navodno, Ronaldo je imao dogovor s čelnicima Juventusa oko novca koji mu treba biti isplaćen, a kojeg se navodno odrekao tokom krize izazvane pandemijom.

Prošle godine je objavljeno da su mnogi igrači Juventusa odlučili da se odreknu plata za mart, april, maj i jun 2020. godine kako bi pomogli klubu tokom pandemije koronavirusa, ali čini se da to nije bilo baš tako.

Naime, istražitelji su saznali da je Juventus na račun Ronalda uplatio određene sume novca i to nakon njegovog odlaska u Mančester junajted, a tada su počele spekulacije o tajnom dokumentu.

Navodno, u tom dokumentu su Ronaldo i Juventus dogovorili da se njemu isplate te plate kojih se očito nije odrekao kako je klub to prikazao, već ih je prolongirao za kasnije.

"Gazzetta" navodi da su istražitelji pozvali Ronalda u Torino na saslušanje kako bi pokušali da dođu do istine, te se očekuje da će Portugalac doći u narednim nedjeljama u Italiju.

(Kurir.rs)

 

Učitaj još novosti