03. 12. 2021 - 08:11
KONAČNO OTKRIVENA FEDEREROVA DUGO ČUVANA TAJNA! Evo zašto...
907
Shares
KONAČNO OTKRIVENA FEDEREROVA DUGO ČUVANA TAJNA! Evo zašto mnogi ne znaju da Švicarac ima SESTRU: Ovo je SUROVA istina o Diani

KONAČNO OTKRIVENA FEDEREROVA DUGO ČUVANA TAJNA! Evo zašto mnogi ne znaju da Švicarac ima SESTRU: Ovo je SUROVA istina o Diani

03. 12. 2021 - 08:11
0
Shares

Samo ozbiljni fanovi Rogera Federera znaju da Švicarac ima rođenu sestru, iako se radi o jednom od najboljih i najpoznatijih sportista svih vremena.

Naravno, ima puno onih koji jesu znali, ali mnogo je ljubitelja tenisa koji ostanu u čudu kada shvate da nisu znali da Diana postoji.

Nije porodica skrivala Dianu Federer. Jednostavno, ona je odlučila da se ne pojavljuje u javnosti, pa tako nije često ni dolazila na njegove mečeve.


Ipak, ona jeste bodrila brata na nekim važnim grand slem mečevima, a najčešće je gledala Rogera na djelu na turniru u Baselu.

Diana ima 42 godine, starija je od Rogera, a ono što je posebno zanimljivo, jeste činjenica da je sa svojim suprugom dobila blizance, baš kao i mlađi brat sa surpugom Mirkom.


Sestra jednog od najboljih tenisera svih vremena radi kao medicinska sestra, a pored maternjeg njemačkog, tečno priča engleski i francuski jezik, dok odlično funkcioniše i dok priča na italijanskom i švedskom.

Tokom odrastanja, Diana i Rodžer su provodili vreme u Južnoj Africi i Švicarskoj, što je u dobroj mjeri uticalo na njih.

Otac Diane i Rogera, Robert Federer, jednom prilikom je pomenuo kćerku dok je odgovarao na pitanja o sinu.

- Nema dileme, veoma sam ponosan na Rogera, ali isto tako sam ponosan i na moju kćerku, Rogerovu sestru. Mi smo Federerovi, ostali smo kakvi smo uvijek bili i nećemo se mijenjati - poručio je Robert Federer pre nekoliko godina.

Izvor pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti