03. 12. 2021 - 08:27
Napravili su NEVJEROVATAN PREOKRET sa 0:2 u samo dvadeset...
907
Shares
Napravili su NEVJEROVATAN PREOKRET sa 0:2 u samo dvadeset minuta, a onda je počela ludnica na ulicama! Novi šampion je poznat! (VIDEO)

Napravili su NEVJEROVATAN PREOKRET sa 0:2 u samo dvadeset minuta, a onda je počela ludnica na ulicama! Novi šampion je poznat! (VIDEO)

03. 12. 2021 - 08:27
0
Shares

Protekle noći odigrana su još dva meča 32. kola brazilskog nogometnog šampionata.

Dva kola prije kraja, dobili smo novog prvaka Brazila. Atletico Mineiro je nevjerovatnim preokretom u gostima kod Bahije slavio s 3:2 i tako osigurao naslov prvaka, svoj drugi u povijesti i prvi nakon 50 godina. Bahia, koja se bori za opstanak, povela je golom Luiza Otavija u 62. minuti, da bi Gilberto četiri minute kasnije povisio na 2:0.


Uslijedio je nevjerovatan preokret gostiju, koji preko Hulka i Kena u samo dvije minute stižu do 2:2, a u 78. minuti Keno je drugim golom donio pobjedu novom šampionu.

Nakon meča, suze na licima Hulka i društva, koji će još dugo da slave ovu titulu.

Gremio je bio domaćin Sao Paulu i nije imao drugog izbora osim pobjede. Domaćin je veoma ozbiljno shvatio situaciju, pa je trijumfovao s 3:0 i ostaje u igri za ostanak.

Gremio je 18. sa 39 bodova, Bahia ima 40 bodova i na 19. je mjestu, dok je Athletico Paranense sa 42 boda prvi iznad crte. Athletico-PR večeras dočekuje Cuiabu koja je također sa 43 boda nesigurna u ostanak, pa bi ovaj meč mogao biti značajan u toj borbi.

Nogometaši Gremija i dalje se nalaze u nezavidnom položaju, ali dva kola prije kraja mogu da se izbore za ostanak. U sljedećem kolu gostovat će Corinthiansu koji nema pretjeranih ambicija, dok će Bahia ugostiti Fluminense.

Video slavlja OVDJE

Učitaj još novosti