02. 12. 2021 - 17:27
Mbappeov komični susret sa Zidaneom: "Trebam li izuti patike?"
907
Shares
Mbappeov komični susret sa Zidaneom:

Mbappeov komični susret sa Zidaneom: "Trebam li izuti patike?"

02. 12. 2021 - 17:27
0
Shares

Kylian Mbappe već se godinama povezuje s transferom u Real Madrid.


Sjajni francuski fudbaler nikad nije ni krio da mu je želja da obuče dres Kraljeva, a ta želja bi mu se mogla ispuniti narednog ljeta kada postaje slobodan igrač.

Mbappe je i kao tinejdžer često bio u Madridu. Boravio je na probnim treninzima, a kao 14-godišnjak je imao neobičan susret s legendarnim Zinedineom Zidaneom.


Tada je Zizou radio kao pomoćnik u Realu i dobio je zaduženje da mladom Mbappeu bude na usluzi. On je taj zadatak prihvatio i pružio je mladom sunarodnjaku nezaboravne trenutke.

Mbappe se prisjetio njegovog susreta sa Zidaneom 2013. godine.

"Nikad neću zaboraviti taj događaj. Imao sam 14 godina i vidio sam Zidanea. Sreli smo se na parkingu stadiona. Vozio je strašno auto, rukovali smo se i ponudio je da me poveze", rekao je Mbappe i nastavlja priču.

"Pokazivao je prstom na prednje sjedište i rekao je da uđem. Ukipio sam se i pitao: 'Trebam li skinuti patike'. Ne znam zašto sam to pitao, ali ipak, bio je to Zidaneov automobil".


"Nasmijao se i rekao: 'Naravno da ne. Upadaj'. Odveo me na trening, a ja sam u sebi mislio: 'Sjedim u Zidaneovom autu. Ja. Kylian Mbappe. Ovo nije realno. Mora da još uvijek sanjam", prisjeća se događaja čudesni fudbaler PSG-a.

Mbappe će narednog ljeta napustiti PSG, a vidjet ćemo hoće li zaista Madrid biti njegova naredna destinacija.

Učitaj još novosti