02. 12. 2021 - 16:29
Kažnjeni zbog ratnog zločinca, pa pronašli "rupu" u odluci....
907
Shares
Kažnjeni zbog ratnog zločinca, pa pronašli

Kažnjeni zbog ratnog zločinca, pa pronašli "rupu" u odluci. Zrinjski poziva navijače na utakmicu, pogledajte zašto

02. 12. 2021 - 16:29
0
Shares

HŠK Zrinjski je odlukom Disciplinske komisije NFSBiH kažnjen jednom utakmicom bez publike.

Navijači kluba iz Mostara su na istočnoj tribini izvjesili zastavu sa likom Slobodana Praljka, koji je u Hagu osuđen za ratne zločine tokom agresije na BiH.

Nakon sjednice DK NFS BiH, odlučeno je da Plemići ne mogu igrati pred publikom na jednoj domaćoj utakmici.


Ipak, iz Zrinjskog su poslali poziv navijačima da dođu na susret protiv Leotara, koji se igra sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Ne želeći ulaziti u ispravnost poteza Mostaraca, tražili smo pojašnjenje iz Zrinjskog. Susretljivi kao i uvijek iz Mostara su nam dali odgovor na upit, kako će i pored odluke o utakmici bez prisustva gledalaca, Zrinjski imati podršku sa tribina.

U njihovom odgovoru koji nam je dostavljen saopšteno je slijedeće:

- Službeno nismo dobili nikakvu odluku Disciplinske komisije, zbog čega ne možemo i ne želimo ništa niti komentirati. Ipak, kada je u pitanju utakmica HŠK Zrinjski - FK Leotar, jasno je da se bilo kakva odluka ne može odnositi na navedenu utakmicu, jer Disciplinski pravilnik, što je i logično, ostavlja mogućnost žalbe prije nego što bilo kakva odluka postane pravomoćna, rekli su za Sport1 iz Zrinjskog.

Posljednje kolo, sva dešavanja na tribinama, kao i kazne koje su izrečene zapravo su pokazali sve nedostatke i nedosljednosti komisija NFS BiH.

Zrinjski je izgleda našao "rupu" u pravilniku, a pitanje je kada bi se svi bavili pravilnika koliko bi rupa bilo pronađeno. Ono što nas najviše brine su rupe u mozgovima onih koji donose odluke i predstavljaju krovni savez.

Učitaj još novosti