02. 12. 2021 - 16:12
Eriksen se vratio treninzima, ali ne u Interu
907
Shares
Eriksen se vratio treninzima, ali ne u Interu

Eriksen se vratio treninzima, ali ne u Interu

02. 12. 2021 - 16:12
0
Shares

Prošlo je 173 dana od mučnog događaja na Euru.

Christian Eriksen doživio je srčani udar na utakmici Europskog prvenstva između Danske i Finske. Brza reakcija liječnika spasila mu je život, a nedugo potom je operisan. Ugrađen mu je defibrilator koji mu kontrolira otkucaje srca.

Na papiru je još uvijek igrač milanskog Intera, ali iz Italije je već prije mjesec dana potvrđeno kako je dobio i službenu zabranu nastupa u Serie A ove sezone. Potvrdio je to Inter uz obrazloženje kako je Eriksenovo zdravlje na prvom mjestu, a Gazzetta je izvijestila kako je Danac čvrsto odlučio da ipak ne prekida igračku karijeru.

Tada je postalo veoma izvjesno da će Inter i Italiju napustiti već u januaru. Prvo se spominjao njegov nekadašnji klub Ajax iz kojeg je svojevremeno prešao u Tottenham, ali danski mediji danas javljuju kako Eriksen već neko vrijeme trenira u svom matičnom Odense Boldklub, koji se trenutno nalazi pri dnu tabele danskog prvenstva.

Kako prenosi  portal B.T. Eriksen je u posljednje vrijeme veoma tajnovit i rijetko istupa u medijima, a sportski direktor OB-a Michael Hemmingsen izjavio je kako mu je veoma drago da svom nekadašnjem igraču mogu ponuditi mjesto za treniranje.

Prije svega nadamo se da će sve biti u redu s Eriksenovim srcem i zdravljem, a uskoro bismo trebali doznati i hoćemo li ga opet gledati na terenu, bilo to u dresu matičnog kluba ili negdje drugo.

Učitaj još novosti