02. 12. 2021 - 15:25
Arteta: Dolazimo na Old Traford sa ciljem da dobijemo utakmicu
907
Shares
Arteta: Dolazimo na Old Traford sa ciljem da dobijemo utakmicu

PREMIERSHIP

Arteta: Dolazimo na Old Traford sa ciljem da dobijemo utakmicu

02. 12. 2021 - 15:25
0
Shares

Uoči večerašnjeg (21.15) gostovanja Mančester junajtedu, trener Arsenala Mikel Arteta poručio je da izuzetno poštuje rivala, ali da njegov tim na Old Traford dolazi po pobjedu.

- Znate šta da očekujete kada dođete na taj stadion i igrate pred tom publikom. Oni su jedna od najtalentiranijih ekipa u ligi. Znate situaciju sa kojom ćete se suočiti. Taktički je veoma teško jer ne znate kako će da pripreme utakmicu, u kojoj će formaciji igrati, tako da je više fokusirano na sebe, na ono što moramo da uradimo i da se uvjerimo da je tim spreman da ode tamo i pobijedi ih - rekao je Arteta i dodao:

- Prije svega moramo da poštujemo protivnika, ali sa krajnjim ciljem, načinom razmišljanja, samopouzdanjem, željom da dobijemo utakmicu.

Španski stručnjak je prokomentirao i dolazak Ralfa Rangnika (Rangnick) na klupu "crvenih đavola", koji zbog radne dozvole neće voditi tim u večerašnjoj utakmici.- On je vrhunski trener. Napravio je neke radikalne promjene u određenim oblastima, zanimljiva je ličnost u svijetu fudbala - istakao je Arteta.Otkrio je i hoće li biti promjena u njegovom timu u predstojećem periodu.- Razgovaramo svake sedmice o tome kako da unaprijedimo tim i šta bi moglo da se dogodi u januaru. Imamo plan za zimski prijelazni rok, ali i za ljetnji. Mnogo toga može da se uradi, moramo da budemo spremni i reagujemo na tržištu - dodao je trener "Topnika".

Arsenal večerašnji meč dočekuje kao petoplasirani na tabeli s pet bodova više od Junajteda, koji zauzima 10. mjestu.

Učitaj još novosti