02. 12. 2021 - 15:20
Đoković pred duel Srbije i Hrvatske: Postoji veliko rivalstvo,...
907
Shares
Đoković pred duel Srbije i Hrvatske: Postoji veliko rivalstvo, nije ovo obično polufinale

DAVIS CUP

Đoković pred duel Srbije i Hrvatske: Postoji veliko rivalstvo, nije ovo obično polufinale

02. 12. 2021 - 15:20
0
Shares

Pobjedom nad Kazahstanom Dejvis kup reprezentacija Srbije izborila je polufinalni okršaj s Hrvatskom, koji je najavio prvi teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković smatra da to neće biti običan meč.

- Očigledno postoji veliko rivalstvo jer su to susjedne zemlje, i uvijek postoji ekstra pritisak, dodatna motivacija i dodatna očekivanja obje nacije i očekuje se pobjeda. Bez obzira na to šta se desi na terenu, ono što je veoma lijepo u smislu pozitivne poruke i poštovanja i prijateljstva sa tim momcima na terenu i van njega. Siguran sam da će se oba tima potruditi da pobijede. Nije to samo polufinale, igraju Hrvatska i Srbija i to nam je dodatno značenje - kazao je Đoković.

On je istakao da Hrvatska igra veoma kvalitetno u dosadašnjem dijelu Dejvis kupa. Hrvati su dobili Australijance i Mađare u grupi dok su u četvrtfinalu savladali Italijane.

- Ti momci su sjajni. Znam Čilića, imali smo velike duele kroz godine. Znam ga veoma dobro. Borna Gojo je jedno od najvećih iznenađenja na turniru, dobio je Sonega u Italiji što je bilo impresivno. Mlad je i odlično servira. Imaju najbolji dubl na svijetu. Mektić i Pavić. Dobijaju većinu mečeva koje igraju. Vidjeli smo kako su u Dejvis kupu lagano dobijali - objasnio je Đoković.

Učitaj još novosti