01. 12. 2021 - 20:28
Pogledajte kako su navijači Intera dočekali Edina Džeku...
907
Shares
Pogledajte kako su navijači Intera dočekali Edina Džeku prilikom ulaska u igru

SERIE A

Pogledajte kako su navijači Intera dočekali Edina Džeku prilikom ulaska u igru

01. 12. 2021 - 20:28
0
Shares

Nogometaši Intera pobijedili su na stadionu "Giuseppe Meazza" u 15. kolu Serije A ekipu Spezije rezultatom 2:0 te su tako nastavili igrati u odličnoj formi.

Inter je dominirao od prve minute, a podatak da su u prvom poluvremenu imali 67 posto posjeda lopte i čak 14 šuteva ka gostujućem golmanu najbolje oslikava stanje na terenu.

Ipak, na gol su čekali do 36. minute kada je Inter odigrao sjajnu akciju. Martinez je na kraju petom uposlio Gagliardinija koji rutinski matira golmana za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nije trebalo Interu dugo vremena u nastavku meča da udvostruči prednost, a strijelac je bio Martinez koji je sigurno izveo penal u 58. minuti. I do kraja utakmice igralo se u istom ritmu. Spezia se branila, Inter napadao, ali promjene rezultata više nije bilo pa je ostalo konačnih 2:0.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je odmarao u ovom meču te je priliku za igru dobio u posljednjih 17 minuta susreta. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dočekan je aplauzima domaćih navijača prilikom ulaska u igru na utakmici protiv Spezije, ali nije se upisao u listu strijelaca.

Pogledajte OVDJE kako su navijači pozdravili Dijamanta

Inter je večerašnjim trijumfom prestigao Milan i sada se nalazi na drugom mjestu s bodom zaostatka u odnosu na Napoli koji ima i utakmicu manje. Spezia je na 17. poziciji. Inter u narednom kolu gostuje Romi, dok će Spezia dočekati Sassuolo.

 

Učitaj još novosti