01. 12. 2021 - 17:55
MI SMO MALI ŠAMPIONI, NOVAK JE VELIKI! Hrvati se POKLONILI...
907
Shares
MI SMO MALI ŠAMPIONI, NOVAK JE VELIKI! Hrvati se POKLONILI Đokoviću: Niko u istoriji nije pomogao kao Nole!

DEJVIS KUP

MI SMO MALI ŠAMPIONI, NOVAK JE VELIKI! Hrvati se POKLONILI Đokoviću: Niko u istoriji nije pomogao kao Nole!

01. 12. 2021 - 17:55
0
Shares

Dejvis kup reprezentacijas Srbije na korak je od polufinalnog duela ovog prestižnog takmičenja protiv velikog rivala Hrvatske.

Naravno da bi se tako nešto dogodilo potrebno je da danas savladaju Kazahstan u meču četvrtfinala Dejvis kupa u Madridu.

Hrvati su se već plasirali u polufinale, pošto su iz grupe izašli pobjedama nad Mađarskom i Australijom, a u osmini finala su savladali prilično jaku Italiju.

Ukoliko dođe do tog duela čini se da je prednost Hrvata dubl, zbog sjajne kombinacije Mate Pavić/Nikola Mektić koji u toj konkurenciji zauzimaju prvo i drugo mjesto na svijetu, piše Kurir.

Naravno ne treba zaboraviti ni Marina Čilića trenutno 30. igrač svijeta, Marin Čilić, a veliko iznenađenje su i igre sjajnog mladog Borne Goja koji pobjeđuje bolje rangirane igrače od sebe.

Pavić, Mektić i Čilić su velikim prijatelji sa glavnom uzdanicom Srbije i prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem koga su otvoreno hvalili i podržavali njegov rad i van terena.

Čilić je u jednom intervjuu naglasio koliko poštuje zalaganje srpskog asa za prava tenisera i indirektno stao uz organizaciju PTPA koju je upravo Nole inicirao i pokrenuo.

"Nikada se u istoriji neki broj jedan nije tako angažovao u pomaganju igračima kao Novak posljednjih godina. Zaista je upućen u većinu problema, na terenu i izvan njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale... Skidam mu kapu do poda na tome", istakao je Čilić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mate Pavić (@pavicmate)

Njih dvojica su faktički odrasli zajedno i stasavala zajedno u profesionalne tenisere.

"Sa Novakom se poznajem od svoje trinaeste godine. Dugi niz godina smo zajedno prošli na turu. Igrali smo veoma puno puta i vežu nas samo lijepe uspomene kroz naše karijere. Vjerujem da Novak ima ipak malo ljepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvijek smo bili jako dobri prijatelji", kaže Čilić.

Odnos najboljeg dubla svijeta Mektića i Pavića prema Đokoviću jasno je viđen na Vimbldonu kada je Srbin upao na njihovu konferenciju i otpočeo šalu.

Pavić i Mektić su stali ispred kamere, a na opasku komentatora da nisu jedni šampioni ovdje na terasi i da je tu u blizini Đoković, ovaj prvi je dodao:

"Mi smo mali šampioni, on je veliki".

Hrvatski dubl je nastavio da sipa komplimente na račun Novaka , a ni Đoković im nije ostao dužan

"Ja ne znam da li ljudi shvataju stvari. Mi imamo tri broja jedan, iz Hrvatske i Srbije, iz dvije male zemlje. U ovako globalnom sportu. Pa to je stvarno nevjerovatan uspjeh. Čestitke momci na svemu", objasnio je Novak tom prilikom.

Po slikama Mata Pavića, jasno se vidi da često trenira sa Novakom tokom sezone, a postoje fotografije njih dvojice nakon vježbi na Rolan Garosu, ali i Vimbldonu.

Hrvati su iz grupe izašli pobjedama nad Mađarskom i Australijom, a u osmini finala su savladali prilično jaku Italiju.

Učitaj još novosti