01. 12. 2021 - 15:16
OGLASIO SE DUŠAN VLAHOVIĆ NAKON TVRDNJI ITALIJANA DA MU JE...
907
Shares
OGLASIO SE DUŠAN VLAHOVIĆ NAKON TVRDNJI ITALIJANA DA MU JE MENADŽER VUČIĆEV SIN: Usijao se Instagram!

OGLASIO SE DUŠAN VLAHOVIĆ NAKON TVRDNJI ITALIJANA DA MU JE MENADŽER VUČIĆEV SIN: Usijao se Instagram!

01. 12. 2021 - 15:16
0
Shares

Sin predsjednika Srbije Danilo Vučić menadžer je trenutno jednog od najtraženijih mladih fudbalera Dušana Vlahovića, piše italijanska „La Repubblica“. Ovaj medij navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i mladi Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fiorentine da produži ugovor. Iz agencije koja zastupa Vlahovića za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsjednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsjednika Srbije ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista.

Kada su prije nekoliko mjeseci čelnici fudbalskog kluba Fiorentina iz Firenze počeli pregovore sa srbijanskim fudbalerom i reprezentativcem Dušanom Vlahovićem, vjerovali su da će velikodušnom ponudom uspjeti da zadrže najboljeg mladog napadača italijanske prve lige, prenosi KRIK.

Sa platom koju mu je nudila Fiorentina, Vlahović bi postao najplaćeniji igrač u historiji ovog italijanskog kluba, tvrdio je predsjednik kluba – dobio bi više od fudbalskih legendi Gabrijela Batistute i Ruija Koste. Pregovori, međutim, nisu išli kako se očekivalo.

„Njegov agent treba da dođe u Firenzu, on vodi pregovore. Rekao sam mu da mnogo rizikuje. Mi mu nudimo 40 miliona na pet godina. Ja radim čitave godine za ono što on može da dobije za dva-tri dana“, rekao je predsjednik kluba Rocco Comisso novinarima krajem septembra ove godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Samo nedjelju dana kasnije on je izdao saopćenje. Uprkos primamljivoj ponudi, Vlahović ipak nije pristao da nastavi saradnju s klubom za koji je igrao posljednje tri godine.

„Ponudu smo nekoliko puta povećavali da bismo zadovoljili i Dušana i ljude iz njegovog okruženja, ali uprkos naporima prijedlog novog ugovora nije prihvaćen.“

U prekidu ugovora, kako piše italijanski list „La Repubblica“, značajnu ulogu imali su agenti koji su zastupali Vlahovića. Oni su, izgleda, imali veće apetite.

„International Sports Office“ iz Beograda i njen direktor Darko Ristić. Među agentima koji su zaduženi za Vlahovića, međutim, odnedavno se spominje i Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, piše ovaj italijanski list.

„Danilo Vučić jedan je od zastupnika napadača, a također i sin aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je, između ostalog, dospio u žižu javnosti zbog fotografije koja ga prikazuje u društvu osoba iz srpskog podzemlja, toliko da je njegov otac morao da interveniše u jeku predizborne kampanje“, piše ovaj italijanski list.

Da je mladi Vučić Vlahovićev agent objavili su i sportski italijanski mediji. Portal „FirenzeViola“ piše da je Vučićev sin utjecajan u agenciji, a osim toga i dobar prijatelj sa mladim fudbalerom.

Iz Fiorentine, međutim, nisu zvanično potvrdili da je u pregovorima kao agent učestvovao i mladi Vučić.

Vlahovićev zvanični agent Darko Ristić za KRIK tvrdi da su neistiniti navodi italijanske štampe koji mladog Vučića dovode u vezu sa Vlahovićem.

„Danilo Vučić nije ni na koji način angažovan u agenciji ‘International Sports Office’, niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića“, naveo je Ristić u pisanom odgovoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Novinari KRIK-a uputili su pitanja predsjedniku Srbije i Danilu Vučiću posredstvom Suzane Vasiljević, Vučićeve savjetnice za medije.

„’La Repubblica’ je iznela najstrašnije izmišljotine na račun dečka koji se nikada, ponavljam nikada, nije bavio tim poslom. Što je najstrašnije, oni ne navode nijedan relevantan izvor za svoja saznanja, a ni potvrdu da je Danilo bio u kontaktu povodom ove teme. Ja ću Danila savetovati da uzme advokate i da ih tuži, jer ovo je skandal međunarodnih razmera“, navela je Vučićeva savjetnica i dodala da nema potrebe da se o ovome oglašavaju predsjednik Srbije i njegov sin.

„Ovo je dovoljno. ‘La Repubblica’ se nije ni potrudila da pita Danila za komentar, prema tome, nema potrebe da on odgovara na nešto u šta je protiv svoje volje upleten“, navela je Vasiljević za KRIK.

Nakon svega oglasio se i sam napadač Fiorentine Dušan Vlahović, koji je na Instagramu poručio ovo: "Sve same laži!"

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Učitaj još novosti