01. 12. 2021 - 13:15
Procurilo s kojim zvijezdama Real neće produžiti ugovore, evo...
907
Shares
Procurilo s kojim zvijezdama Real neće produžiti ugovore, evo šta će biti s Modrićem

NAVODNO HRVAT DOGOVORIO PRODUŽENJE SARADNJE

Procurilo s kojim zvijezdama Real neće produžiti ugovore, evo šta će biti s Modrićem

01. 12. 2021 - 13:15
0
Shares

Real će na kraju sezone otpisati čak tri velike zvijezde, otkriva Goalov novinar Mario Cortegana. 

Marcelo, Isco i Gareth Bale neće dobiti produženje ugovora. Aktualni ugovori traju im do kraja sezone i madridski klub planira ih se riješiti, neće im ponuditi ni ugovore s manjom platom. 

Marcelo je legenda Reala, u klubu je 15 godina i odigrao je više od 500 utakmica. Kod trenera Carla Ancelottija je rezervna opcija na lijevom boku i ove sezone je skupio samo 140 minuta.

Bale, koji je dolaskom u Real 2013. godine za 101 milion eura postao najskuplji nogometaš svijeta, daleko je od nekadašnje forme koja mu je donijela taj transfer. Opet ima problema s povredama pa je ove sezone odigrao 193 minute. 

Isco, koji je stigao iste godine kao Bale, ove sezone je skupio samo 177 minuta, a nedavno se na zagrijavanju protiv Granade čak i posvađao s trenerom. Bale i on se najviše povezuju s odlaskom u englesku Premierligu, a s tamošnjim klubovima mogu početi pregovarati već 1. januara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Luka Modrić, tvrdi Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar kad su u pitanju transferi, ostaje u Realu i nakon ove sezone. Postignut je dogovor oko produženja saradnje, pa će 36-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije uskoro potpisati ugovor kojim u Madridu ostaje do ljeta 2023. godine. Modrić je u Realu od 2012. godine i ne skriva želju da u tom klubu završi karijeru.

Učitaj još novosti