01. 12. 2021 - 13:08
DRUŠTVENE MREŽE BRUJE Ronaldo šokirao komentarom na...
907
Shares
DRUŠTVENE MREŽE BRUJE Ronaldo šokirao komentarom na Instagramu: Evo šta zaista misli o sedmoj

PORTUGALAC U CENTRU PAŽNJE

DRUŠTVENE MREŽE BRUJE Ronaldo šokirao komentarom na Instagramu: Evo šta zaista misli o sedmoj "Zlatnoj lopti" za Messija

01. 12. 2021 - 13:08
0
Shares

"Zlatnu loptu" u ponedjeljak navečer u Parizu je po sedmi put osvojio Lionel Messi, dok je Cristiano Ronaldo osvojio tek šesto mjesto i ostvario najlošiji rezultat u posljednjih 10 godina. 

Portugalac je sada podigao veliku "prašinu" jer je komentarisao objavu u kojoj se navodi da je "krađa" to što je Lionel Messi osvojio Zlatnu loptu. Ronaldo je ove natpise nazvao činjenicama.

Jedan Instagram profil koji posjećuju fanovi Cristiana Ronalda objavio je vrlo dug tekst u kojem se navode uspjesi Cristiana Ronalda u godini koja je na isteku.

Ipak, osim komplimenata za Ronalda, upućene su i kritike na račun toga što je Messi osvojio Zlatnu loptu, a sam portugalski nogometaš je sa svog službenog Instagram naloga lajkao objavu i komentarisao da je riječ o činjenicama.

"Kome je na kraju nagrada otišla u ruke? Naravno, Messiju koji je osvojio samo Kup kralja s Barcelonom. Nije postigao gol protiv Reala od trenutka kada je Ronaldo napustio klub, nestajao je u svim velikim utakmicama ove sezone i osvojio je Copa Americu koja se treba održavati svake četiri godine. Nije pogađao ni u polufinalu, ni u finalu. Igra u prilično slaboj sezoni za PSG individualno. Za Cristiana Ronalda ova nagrada treba biti 300 posto neupitna. Nije bitno što je postigao najljepši gol makazicama, postao šampion u klubu, najbolji strijelac svuda i strijelac hat-tricka na Svjetskom prvenstvu, oni pronađu način da mu oduzmu priznanje", navodi se u tekstu i dodaje:

"S Messijem je to potpuno drugačije. Može imati lošu sezonu, pronađu način da mu daju nagradu. Krađa. Prljavština. Sramota! Jednostavno, žalosno. Ko je vidio, vidio je. Svi koji su dovoljno pametni, znaju ko je zaslužio nagradu. Dobiti nagradu, a da je ne zaradiš je lažna sreća bez ponosa. Bez obzira na to sve, CR7 će zauvijek biti najbolji u historiji", stoji u objavi.

 

Učitaj još novosti