01. 12. 2021 - 11:39
Salah osvojio prestižnu nagradu koja se dobija jednom u...
907
Shares
Salah osvojio prestižnu nagradu koja se dobija jednom u životu, Messi još čeka na nju

Salah osvojio prestižnu nagradu koja se dobija jednom u životu, Messi još čeka na nju

01. 12. 2021 - 11:39
0
Shares

U ponedjeljak navečer sva pažnja svjetske sportske javnosti je bila na ceremoniji dodjele Zlatne lopte, no istovremeno se u Monte Carlu dodjeljivala veoma bitna nagrada koju su samo rijetki uspjeli osvojiti.

Nagrada Zlatno stopalo je otišla u ruke Mohameda Salaha, koji je postao 19. dobitnik ovog prestižnog priznanja.

Zlatno stopalo je nagrada koja se dodjeljuje nogometašima za postignute izuzetne rezultate na terenu i van njega i svojevrsna je nagrada za životno djelo u svijetu nogometa.

screenshot-12

Koliko je teško dobiti nagradu dovoljno govori podatak da se ona može dobiti samo jednom u životu, a dobitnik mora imati najmanje 28 godina i biti aktivan igrač u trenutku dodjele. Primjera radi, ime Lionela Messija se ne nalazi među 19 nogometaša kojima je ukazana ova čast i morat će još čekati na nju.

Osim nagrade, igrači ostavljaju svoje otiske stopala na Promenadi prvaka u Monte Carlu, što je pandan zvijezdama u Hollywoodu.

"Uvijek sam sretan kada dobijem nagradu. Zlatno stopalo za mene ima posebno značenje jer sam ušao u krug velikih legendi", poručio je Salah, koji se zbog pandemije koronavirusa i restrikcija koje su na snazi u Monaku nije mogao pojaviti na ceremoniji te je u njegovo ime nagradu preuzela njegova supruga.

Salahu je nagrada uručena u konkurenciji velikih imena poput Lionela Messija, Gerarda Piquea, Roberta Lewandowskog, Giorgija Chiellinija, Neymara, Sergija Ramosa, Sergija Aguera, Karima Benzeme i Romelua Lukakua.

Svi dobitnici Zlatnog stopala:

Roberto Baggio
Pavel Nedved
Andrij Ševchenko
Ronaldo Nazario
Alessandro del Piero
Roberto Carlos
Ronaldinho
Francesco Totti
Ryan Giggs
Zlatan Ibrahimović
Didier Drogba
Andres Iniesta
Samuel Eto'o
Gianluigi Buffon
Iker Casillas
Edinson Cavani
Luka Modrić
Cristiano Ronaldo
Mohamed Salah

Učitaj još novosti